DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2041140-1,05%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Lisesi’nde renkli Nevruz

Edirne Lisesi’nde renkli Nevruz

Edirne Lisesi'nin düzenlediği, ‘21 Mart Nevruz Bayramı Kutlama Programı’ izleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken, düzenlenen yarışmalar programa katılan daire müdürlerini ve okulun öğrencilerini güldürerek eğlendirdi.

ABONE OL
22 Mart 2024 10:45
Edirne Lisesi’nde renkli Nevruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Lisesi’nin düzenlediği, ‘21 Mart Nevruz Bayramı Kutlama Programı’ izleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken, düzenlenen yarışmalar programa katılan daire müdürlerini ve okulun öğrencilerini güldürerek eğlendirdi.

Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Edirne Lisesi tarafından program düzenlendi.

Programda öğrenciler arasında birbirinden güzel yarışmalar yapıldı. Yarışmalarda öğrenciler yumurta tokuşturup, çuval yarışı yaparak, halat çekme yarışı yaptılar.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen programa Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Afet ve acil durumlara karşı kurulan Arama ve Kurtarma Birlikleri ‘MEB AKUB’, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk önce, Trakya Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Haluk Kayıcı tarafından, ‘Türk Kültüründe Nevruz’ isimli bir konferans verildi.

Daha sonra Edirne Lisesi’nin bahçesinde Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ve iki öğrenci tarafından Nevruz Ateşi yakıldı.

Hemen ardından Müdür Dr. Arpacı ve öğrenciler, örs üzerinde demir dövdüler.

Ardından Edirne Lisesi Folklor Ekibi tarafından Halk Oyunları Gösterisi gerçekleştirildi.

Bu sırada gazetecilere bir açıklama yapan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Arpacı; “Nevruz 21 Mart baharın müjdecisi. Yani ilkbaharın gelişini müjdeliyor. Türk geleneklerinde Orta Asya’dan itibaren kutladığımız bir gelenek. Çocuklarla Nevruz Ateşini yaktık, demiri dövdük. Şimdi hep beraber inşallah yumurta tokuşturacağız” dedi.

Konuşmanın ardından yumurtalar tokuşturuldu.

Hemen ardından Öğrenciler Arası Geleneksel Oyunların Oynanması’na geçildi. Burada okulun öğrencileri arasında, yumurta tokuşturma, çuval yarışı ve halat çekme yarışı yapıldı.

Programda son olarak Geleneksel Türk Sporlarının Tanıtımı gerçekleştirildi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.