DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20608603,65%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Edirne Maratonu 21 Nisan’da

Edirne Maratonu 21 Nisan’da

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu'nun 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

ABONE OL
28 Aralık 2023 17:39
Edirne Maratonu 21 Nisan’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nun 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü tarafından bir otelde basın toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu kayıtlarının 1 Ocak’ta başlayacağını belirtti. Selimiye Meydanı çalışmaları sebebiyle etkinlik alanının Karaağaç Yerleşkesi’nde kurulduğunu hatırlatan Akdağ, Edirne Valisi Yunus Sezer’in daha önceki ki gibi etkinlik alanını kararlaştırarak Selimiye Meydanı’nda almak istediğini ifade etti.

“9.ULUSLARASI EDİRNE MARATONU 21 NİSAN, KAYITLAR 1 OCAK’ TA”

21 Nisan’da gerçekleşecek maratonunu kayıtlarının 1 Ocak’ta başlayacağını dile getiren Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, “8’inci Edirne Maratonunu Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ithafen gerçekleştirdik. Şimdi 9’uncu Edirne Maratonu için Türkiye Atletizm Federasyonu 2024 takviminde 21 Nisan olarak belirlendi. Ocak ayının 1’i itibariyle maraton kayıtlarımız başlayacak. Artık bu organizasyonumuz geleneksel oldu ve şehrin bileşenleri ile gerçekleştiriyoruz. Bu yıl farklı bir formatımız var, görüşmelerimiz devam ediyor. Valiliğimiz bünyesinde bir Balkan Platformu oluşturuldu. Bu platform kapsamında biz de 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nu bu kapsamda geliştireceğiz. Balkanlarda biraz daha yoğun çalışarak, Balkanlardan daha fazla sporcunun katılmasını sağlayacağız. Ülkemiz acısından spor organizasyonları git gide anlamlı hale geliyor. Bu tür organizasyonlar her geçen gün ilham kaynağı oluyor. Bizim tek temennimiz Trakya Bölgesinde bu organizasyonu yapan bir amatör spor kulübü olarak; bölgemizdeki kentlere ilham kaynağı olup, onların da bizden ilham alıp yaygınlaştırmasını bekliyoruz. Bu işler gerçekten kolay değil ama inanırsanız ve çalışırsanız bu organizasyonları yapabilirsiniz. Bu tür organizasyonlar spor turizmi aynı zamanda. Bizler şehrin ekonomisine ve tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Doğal olarak da şehirden, iş insanlarından ve esnaflardan bu organizasyona katkı sağlamasını istiyoruz. Katkı sağlamak sadece ekonomik anlamda bahsetmiyorum. Gelen sporcuları iyi ağırlarsak bu da bir katkıdır. Buradan her mutlu ayrılan bir insan, Edirne’nin tanıtımı için bir paylaşımda bulunuyor. O yüzden her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“VALİMİZ YUNUS SEZER’İN GİRİŞİMİYLE ETKİNLİK ALANINI SELİMİYE MEYDANI’NA ALABİLİRİZ”

Görüşmeler sonrası etkinlik alanının tekrar Selimiye MEYDANI’NA alınabileceğinin altını çizen Akdağ, “2 yıldır Selimiye Meydanı’nda yapılan çalışmalardan dolayı maratonu Karaağaç’ta Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne almıştık. Etkinlik alanımız orasıydı. Edirne Valimiz Yunus Sezer, 9’uncusu yapılacak olan maratonun Selimiye Meydanı’nda yapılmasıyla ilgili bir görüşünün olduğunu söyledi. O süreci de Edirne Belediyesi ile görüşerek olgunlaştıracaklar. Bu süreç doğru olarak ilerlerse etkinlik alanımız Selimiye Meydanı olacak” ifadelerine yer verdi.

“DENİZ FENER ŞENLİĞİ”

Maraton öncesi hem sporcular ve vatandaşlara Meriç Nehri kenarında etkinlik düzenleyeceklerini kaydeden Akdağ, “Bir yıl maratonun bir gün öncenin akşamında bir makarna partisi yapıyoruz. Bu geleneksel bir faaliyet ama bu faaliyete ilaveten bir deniz fener şenliği yapmak istiyoruz. Maratona katılan sporcular ve halkın da gelip, Meriç Nehri’nde mumları yakarak yeni yıldan beklentilerini ifade edeceği bir etkinlik planlıyoruz. Bu etkinliğin çok güzel olacağına inanıyorum. Meriç Nehri’nde güzel bir görsel şölen oluşturacak” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.