DOLAR 32,6792 0.04%
EURO 35,1426 0.06%
ALTIN 2.442,72-0,20
BIST 10.343,31-2,86%
BITCOIN 2058571-0.47409%
Edirne
28°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne Maratonu, Selimiye Meydanı’ndan start alacak

Edirne Maratonu, Selimiye Meydanı’ndan start alacak

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, 9.Uluslararası Edirne Maratonu’nun restorasyon çalışmalarının tamamlanması sonrası başlangıç ve bitiş noktasının tekrar Selimiye Meydanı olacağını söyledi.

ABONE OL
13 Haziran 2024 17:01
Edirne Maratonu, Selimiye Meydanı’ndan start alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, 1 Eylül’de gerçekleşecek 9.Uluslararası Edirne Maratonu ile ilgili Selimiye Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Etkinlik alanının restorasyon çalışmaları sonrası tekrar Selimiye Meydanı olduğunu ve kayıtların devam ettiğini kaydeden Önder Akdağ, “Gazimihal Köprüsü, Tarihi köprüler, tarihi tren garı, Lozan Anıtı, Pazar kule güzergahlarıyla Edirne’ye gelen her sporcu açık müzede koştuğu hissiyle koşacak. Bütün sporcuları Edirne’nin mistik sokaklarında her köşede bir tarihi eserle karşılanan açık müze parkurunda koşmaya, Edirne’de onları ağırlamaya davet ediyoruz” diye dile getirdi

“MARATONUN ETKİNLİK ALANI SELİMİYE”

1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek olan 9. Uluslararası Edirne Maratonu’yla ilgili bir gelişme var. Bunu sizlerle ve kamuoyuyla, spor camiasıyla paylaşmak istedik. Biliyorsunuz daha önce 6 kez bizim etkinlik alanımız Selimiye meydanıydı. Sonra restorasyon çalışmaları, düzenleme çalışmalarının ardından bu yıl yine sembol yapı olan, Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde olan Selimiye Camii’nin gölgesinde etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Maratonun daha önceki yıllarda olduğu gibi start ve finish noktası, ödül töreni, bir gün önce burada kit dağıtımı, bunlarla ilgili etkinlik alanımız Selimiye Meydanı olmuştur. Sporculardan da bu konuda zaten talepler vardı. Çünkü Karaağaç biliyorsun tamam çok güzel bir alan ama sporcular konaklamadan sonra sabahleyin etkinlik alanına ulaşırken problemler yaşıyorlardı. Doğal olarak şehir merkezine almış olmamız sporcular arasında bir kazanım olacak. Şimdi biliyorsunuz bu tür organizasyonların şehirlerde iyi, nitelikli, kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi o şehrin de gelişmişliğinin aynı zamanda bir göstergesidir. Biz gelişmiş şehirler arasında spor organizasyonlarıyla adının anıldığı bir Edirne için 9 yıldır bu çalışmayı yürütüyoruz. Ömrümüz vefa ettiğince de önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu yine ülkemize, şehrimize yakışır bir şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye kaydetti.

“SPORCULAR AÇIK MÜZEDE KOŞTUĞU HİSSİYLE KOŞACAK”

Akdağ “Bu arada kayıtlarımız zaten devam ediyor. Bütün sporcuları Edirne’nin mistik sokaklarında her köşede bir tarihi eserle karşılanan açık müze parkurunda koşmaya, Edirne’de onları ağırlamaya davet ediyoruz. 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek organizasyon. Uluslararası takvimde ülkemizde dediğim gibi yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Şimdi parkur buradan çıktığı zaman biliyorsunuz müzenin önünde, Selimiye’nin etrafında bir tur atıyoruz. Bankalar Caddesi’nden, Gazimihal Köprüsü, yine parkurumuz aslında aynı. Tarihi köprüler, tarihi tren garı, Lozan Anıtı, Pazarkule’den biliyorsunuz bir sembolik çıkışımız var parkurda. Çünkü sporcular o Türkiye girişindeki o Türkiye yazısının altında fotoğraf vermeyi çok seviyorlar. Doğal olarak gelen her sporcu koşarken Edirne’de açık müzede koştuğu hissiyle koşacak” dedi.

“5 YILDIZI ALMA SÜRECİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ”

Maratonun 5 yıldızı alacağı sinyalini veren Önder Akdağ, “Şimdi iki etap var. 10 kilometrelik bir koşu etabımız var. Bir de 21 kilometrelik yarı maraton etabımız var. Etkinlik zaten Avrupa Atletizm Birliği’nin de faaliyet takviminde. Daha önce de bahsetmiştik Avrupa Atletizm Birliği’nden 3 yıldızı almış tek yarış olma özelliğini taşıyoruz biz. Pandemi dolayısıyla ara verilmişti. 5 yıldızla ilgili süreç de başladı. Önümüzdeki günlerde inşallah belki maratondan önce belki sonrasında 5 yıldızda spor camiası ile sizlerle paylaşacağız” dedi.

“MARATON KONTENJAN SINIRI ŞEHRİN KONAKLAMA VE BÜTÇEYE GÖRE”

Kontenjanı sınırlı olmasının şehrin kaldırabileceği konaklama imkanın göre değerlendirildiğini de kaydeden Akdağ “Bin kişiyle sınırlı kontenjanımız. Çünkü gerçekten biz bu organizasyonu büyütmeyi isterken birçok detayı da göz önünde bulunduruyoruz. Şehrin konaklama kapasitesi, diğer olanakları. Tabii biliyorsunuz sayı büyüdükçe bütçeler büyüyor. Bunun için geniş imkanlara ihtiyaç var. Bu yılda yine her yıl olduğu gibi minimum bir koltuğu da bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r