DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20596253,36%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Edirne Maratonu’na destek çağrısı

Edirne Maratonu’na destek çağrısı

ABONE OL
6 Temmuz 2023 10:58
Edirne Maratonu’na destek çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Temmuz’da gerçekleşecek 8.Uluslararası Edirne Maratonu için sporseverlere ve Edirnelilere seslenen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, “8. Uluslararası Edirne Maratonunu gerçekleştirerek kararlılığımızı göstereceğiz. Bundan geri adım atmayacağız. Bunu herkes bilsin. Cumhuriyeti sevenler, Cumhuriyet sevdalıları, Cumhuriyet’in 100. Yılında bu organizasyonun arkasında dursun bu organizasyonun sürdürülebilir olması için gerekli katkıyı sunsun” diyerek çağrıda bulundu.

Ayrıca okulların kapalı olması sebebiyle çocuk koşusunun iptal olduğunu kaydeden Akdağ, otellerdeki doluluk sebebiyle de Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda sporculara konaklama imkanın sunulduğunu belirtti.

“CUMHURİYETE YAKIŞIR BİR MARATON GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

16 Temmuz 2023 tarihinde 8.kez düzenlenecek olan Uluslararası Edirne Maratonu ile ilgili son güncellemeleri paylaşan Başkan Önder Akdağ” 16 Temmuz tarihinde okullar kapalı olduğu için Milli Eğitim işbirliğiyle gerçekleştirmiş olduğumuz çocuk koşusu gerçekleşmeyecek. Sporcuların konaklamaları ile ilgili şehirdeki yoğunluğu göz önüne alarak Gençlik Spor İl müdürlüğümüzle koordinasyon halinde bütün sporculara kredi yurtlar ait öğrenci yurtlarında 27 Lira gibi cüzi bir ücretle konaklama imkanı sunulmuştur. Bunu bütün sporseverlerle paylaşmak istiyoruz. Çünkü konaklama şu anda şehrin gurbetçi yoğunluğundan dolayı sporcular açısından bir sorun olacaktı. Böylece bu sorun da çözülmüş oluyor. Şimdi bu Cumhuriyetin 100. yılı maratonu ve bu coşkuyu bütün sporcularla bu şehirde yaşamak istiyoruz. Bugün Atatürk anıtında bu açıklamayı yapmamızın nedeni şudur; Edirne maratonu 2023 yılında takvime çıktığı zaman Anıtkabir’e bir ziyarette bulunarak, bu Cumhuriyeti bize emanet edenlere olan minnet borcumuzu. Cumhuriyetin 100. yılına ithafen gerçekleştireceğimiz bu maratonla şükranlarımızı sunmak adına böyle bir farkındalık belirlemiştik. Çok zor şartlarda bu işi gerçekleştiriyoruz ama Cumhuriyet bizim önemli değerimiz ve verdiğimiz sözün arkasındayız. Cumhuriyetin 100. Yılı maratonunu Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir şekilde Edirne’de tüm sporseverlerle katılımcılarla gerçekleştireceğiz” şeklinde dile getirdi.

“CUMHURİYERİYET SEVDALILARI CUMHURİYET’İN 100.YILINDA BU ORGANİZASYONUN ARKASINDA DURSUN”

Akdağ, “Deprem felaketinin ardından sponsorluk konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Şunu belirteyim, biz kararlıyız. Bunu gerçekleştireceğiz ama bu şehrin etkinliği, bu Türkiye’nin etkinliği. Uluslararası takvimdeki bir etkinlikten bahsediyoruz. Şehrin bileşenlerini bu organizasyona katkı sunmasını istiyoruz. 8’ekadar geldik. Bunun sürdürülebilir olması için esnafın meslek odalarının şehri yönetenlerin buna daha duyarlılık göstermesi gerekiyor. Çünkü biz şöyle düşünüyoruz, bir şehirde bir ilde bu tür organizasyonlar yapılıyorsa hem şehrin bir spor geçmişi anlamında birikimi oluşuyor hem de o şehrin gelişmişliğini de bir göstergesi bu. Biz 8 yıldır Edirne’yi o şehrin gelişmişliği anlamında 8. Uluslararası Edirne Maratonunu gerçekleştirerek kararlılığımızı göstereceğiz. Ama dediğim gibi gerçekten zor şartlarda yapıyoruz. Üzerimizde ciddi anlamda bir borç yükü var. Bundan geri adım atmayacağız. Bunu herkes bilsin. Diyoruz ki Cumhuriyeti sevenler, Cumhuriyet sevdalıları, Cumhuriyet’in 100. Yılında bu organizasyonun arkasında dursun bu organizasyonun sürdürülebilir olması için gerekli katkıyı sunsun” diye sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.