DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051159-0,74%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Edirne Maratonu’nda 923 kişi koşacak”

“Edirne Maratonu’nda 923 kişi koşacak”

ABONE OL
13 Temmuz 2023 10:34
“Edirne Maratonu’nda 923 kişi koşacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazar günü gerçekleştirilecek 8. Uluslararası Edirne Maratonu’nda Cumhuriyetin 100.yılına ithafen 923 kişi olan kayıt kotasının dolduğunu ve maratona hazır olduklarını belirten Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, “Yaşadığımız güçlük ne olursa olsun Cumhuriyet’in 100. yılı coşkusundan ödün vermeden gerçekleşecek. Bitiş noktasına bütün sporcular Türk bayrakları ile gelecek etkinlik alanında Cumhuriyet coşkusunu herkes yaşayacak” diye konuştu.

“CUMHURİYET’İN 100.YILINDA 923 KİŞİ İLE MARATONA TÜM COŞKUYLA HAZIRIZ”

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ” 16 Temmuz 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen koşulacak 8. Uluslararası Edirne Maratonu ile ilgili son güncellemeleri paylaşmak adına sizlerleyiz. Maratonumuz bu yıl Cumhuriyetin 100. yılına ithafen koşulduğu için 923 kayıtlı kişi ile kayıtlarımızı kapattık. Burada Cumhuriyetin 100. yılına atıfta bulunmak için 923 kişiyle 100. yılın maratonunu gerçekleştireceğiz. Sporcular Cumartesi günü Tarihi Tren Garı Lozan Anıtı etkinlik alanımızda kit dağıtımıyla şehrimize gelmiş olacak. Ertesi günde saat 8’de start alarak organizasyonu inşallah kazası belasız atlatacağız ve coşkuyla gerçekleştireceğiz. Şimdi sporculara yönelik birkaç bilgilendirme ve şehre yönelik birkaç bilgilendirme yapmak istiyorum. Sporculara öncelikle şunu söyleyeyim. Kredi yurtlarda konaklama imkanınız var. Daha önceki basın toplantımızda da bunu paylaşmıştık. Onun dışında Edirne Belediyesi, kredi yurtlardaki sporcuların etkinlik alanına ulaşımıyla ilgili sabah 7.15’te hem bayan sporcular için hem erkek sporcular için yurtlanın önünden iki araç etkinlik alanına sporcuları getirmek için görevlendirilmiş durumda. Aynı zamanda bir aracımızda Edirne Belediyesi’nin önünde Selimiye Meydanı’nda sporcuları etkinlik alanına getirmek üzere görevlendirilmiş durumda. İkincisi şehre yönelik bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Sabah 8’de 11 arası maratonun güzergahındaki yollar ve bağlantı yolları trafiğe kapalı olacak. Umarım sorunsuz bir şekilde bu organizasyonu şehrimize, ülkemize, Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusuna yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Sporcular çok coşkulu, yoruluyoruz ve birçok güçlükle bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Yaşadığımız güçlük ne olursa olsun Cumhuriyet’in 100. yılı coşkusundan ödün vermeden gerçekleşecek. Bu bizim bu Cumhuriyet’e, bu ülkeye olan borcumuzdur. Ben bu borcu üstlenerek bunu yapmayı bütün sporculara taahhüt ettim ve sözümün arkasındayım. Yaklaşık 150 civarında yabancı atlet var. Biliyorsunuz ertelemeden dolayı bir kısım sporcular, yaklaşık 200 kişi önümüzdekiyle kayıt aktaran ve iptaller olmuştu. Yine onların yerine de başka sporcular kaydoldu.
Sporcu sayısı konusunda zaten bir sıkıntımız yok. Biz istiyoruz ki bu organizasyon 8. kez yapılıyor ve Cumhuriyet’in 100. yılına, o coşkuya yakışır bir şekilde yapılsın. Ayrıca biliyorsunuz dev Türk bayrağı açma projemiz var. Etkinlik alanımızda o bayrağı açamayacağız çünkü vinç çok büyük bir vinç. Yaklaşık 140 tonluk bir vinç. Tarihi bir alan taşlara zarar vermesin diye o alanda açmayacağız ama parkur üzerinde bir yerde açacağız.
Ayrıca etkinlik alanında sporcular bitişe gelirken üniversitenin giriş kapısının orada gönüllülerimiz tarafından her sporcuya bir Türk bayrağı dağıtacağız. Bitiş noktasına bütün sporcular Türk bayrakları ile gelecek etkinlik alanında Cumhuriyet coşkusunu herkes yaşayacak.”diye ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.