DOLAR 32,3192 0.2%
EURO 35,1054 -0.16%
ALTIN 2.306,811,30
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22840832,68%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Edirne, ne Odrin ne de Hadrianapolis’tir”

“Edirne, ne Odrin ne de Hadrianapolis’tir”

ABONE OL
3 Aralık 2021 11:16
“Edirne, ne Odrin ne de Hadrianapolis’tir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Genel Kurulunda konuşan İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Edirne topraklarında birçok acıların yaşandığını dile getirerek, “Yakın dönemde bazı aklı evvellerin şehrin ismini bir türlü doğru söyleyememeleri bu toprakları savunmuş ecdadımızın kemiklerini sızlatmaktadır. Edirne hem kahraman hem gazi hem de şanlı bir unvanı hak eden Osmanlı payitahtıdır. Yani bazılarının dediği gibi ne Odrin ne de Hadrianapolis’tir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, TBMM Genel Kurulunda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin 10.maddesi üzerine İYİ Parti Grubu adına söz aldı.

Konuşmasına Azerbaycan’da tatbikat sırasında düşen helikopterde hayatını kaybeden 14 şehide Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Milletvekili Çakırlar, Azerbaycan halkına da baş sağlığı diledi.

“EDİRNE, NE ODRİN NE DE HADRİANAPOLİS’TİR”

25 Kasım 1922’de dördüncü defa kurtarılan Edirne’nin 1828-1829-Rus,  1877-1878 Rus,  1912-1913 Bulgar, 1920-1922 Yunan işgali gördüğünü hatırlatan Milletvekili Çakırlar, “Birçok acının yaşandığı bu topraklar, yakın dönemde bazı aklı evvellerin şehrin ismini bir türlü doğru söyleyememeleri bu toprakları savunmuş ecdadımızın kemiklerini sızlatmaktadır. Edirne hem kahraman hem gazi hem de şanlı bir unvanı hak eden Osmanlı payitahtıdır. Yani bazılarının dediği gibi ne Odrin ne de Hadrianapolis’tir” dedi.

“HERKESİN ORTAK DERDİ GEÇİNEBİLME VE BARINMA”

Vatandaşların gün geçtikçe yoksulluk altında inim inim inlemekte olduğunu belirten Milletvekili Çakırlar, çiftçi, esnaf, emekli, asgari ücretli, işsiz gençler, herkesin ortak derdi geçinebilme ve barınma olduğunu söyledi.

“VATANDAŞININ AKLI İLE DALGA GEÇEN İFADELER”

Milletvekili Çakırlar, özellikle son yıllarda yoksulluğun acı bir şekilde hissedilmekte olduğunu belirterek, “Bazı aklı evvellerin dediği gibi, tane ile alın, porsiyonlarınızı küçültün, peynir yerine lor, kesik yiyin gibi vatandaşının aklı ile dalga geçen ifadeleri daha ne kadar kullanacaksınız. Çare nedir, çare? Çare biziz, sizin çare bulmak gibi bir derdiniz yok. Çare seçim, koyun sandığı vatandaş çaresini bulsun. Sosyal devletin gerekliliğini yerine getirecek adımlardan kaçınırsanız yarın bunun hesabını size sorarlar. Seçim zamanı makarna kömür dağıtmakla sosyal devlet olunmaz” dedi.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ EĞİTİMLERİNE ARA VERMEK VEYA YARIM BIRAKMAK ZORUNDA KALDI”

Bu sene üniversite öğrencilerinin kira yüksekliği ve yurt sorunları gibi ekonomik nedenlerden dolayı eğitimlerine ara vermek veya yarım bırakmak zorunda kaldığına dikkat çeken Milletvekili Çakırlar, “Bu öğrenciler öncelikle bizlerin evlatları şimdi bu çocuklar, ülkemizde ne gibi bir gelecek görebilir ne hayal edebilir? Bu sebeplerle birçok gencimiz nasıl yurt dışına gidebilirim, düşüncesiyle geleceklerini ülkemizden farklı yerlerde planlamaktadır. Sadece gençlerimiz değil, artık birçok vatandaşımız yurtdışında iş ve gelecek planlaması yapmaktadır. Bir örnek vermek isterim. İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen ve TOEFL’ı 98 olan bir genç adamdan YÖK Dil Sınavı isteniyor. TOEFL uluslararası kabul görmüyor demek ki, bunun adı beyin göçü… Bu sizi hiç mi rahatsız etmiyor. Bir ülke insan kaynaklarını iyi planlayamıyorsa vay o ülkenin haline…”

“İCRA DAİRELERİNDEKİ DOSYA SAYISI 25 MİLYONA YAKLAŞTI”

İcra dairelerindeki dosya sayısının 25 milyona yaklaştığını ve karşılıksız çeklerin her geçen gün artarak ticari hayatın alt üst duruma geldiğini savunan Milletvekili Çakırlar, “Diyoruz ya, ülkemizde insanlarımız fakirleşiyor, alım gücü geriliyor, geçinemiyor. İşin daha kötüsü ne biliyor musunuz? İnsanlarımız sizin yüzünüzden umutlarını kaybediyor. İcra dairelerindeki dosya sayısı 25 milyona yaklaştı, karşılıksız çekler her geçen gün artmakta ticari hayat alt üst duruma gelmiştir” dedi.

“DÖVİZ KURU SONU OLMAYAN TIRMANIŞA GEÇTİ”

Merkez Bankasının faiz indiriminin beklentiyi yakalayamadığını belirten Milletvekili Çakırlar, “Merkez Bankasının Eylül ayından bugüne 400 Baz puan faiz indirimi istenilen beklentiyi yakalayamamış ve döviz kuru sonu olmayan bir tırmanışa geçmiştir. Bu sebeplerle her geçen gün gelen zamlar karşısında vatandaşın cebindeki para erimiş ve alım gücü ortadan kalkmıştır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.