Edirne Belediye Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihalesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Encümen huzurunda gerçekleştirildi. Kiralama ihalesi için çok sayıda firma yetkilisi AKM’ye geldi. Kapalı teklif usulüyle yapılan ihalede, yazıhanelerin aylık muhammen kira bedelleri 170 bin TL ile 220 bin TL arasında değişti.
Gün boyu süren ihale sürecinde sabah saatlerinde yazıhane ve peronlar, öğleden sonra ise büfe ve lokantalara yönelik ihaleler yapıldı. Bu kapsamda toplam 16 yazıhane ve perondan 11’inin ihalesi sonuçlandırıldı.
16 YAZIHANEDEN 11’İ KİRAYA VERİLDİ
Gerçekleştirilen ihaleler sonucunda yazıhaneler şu isimler üzerinde kaldı: Yazıhane 2 Faruk Dönmez, Yazıhane 3 Miray Güldüren, Yazıhane 4 Salim Altunhan, Yazıhane 5 ve 6 Volkan Yolcu Turizm, Yazıhane 7 Bus Looking, Yazıhane 8 Öztrakyalılar, Yazıhane 10 Salim Altunhan, Yazıhane 11 Olimpos Turizm, Yazıhane 13 Miray Güldüren ve Yazıhane 14 Pamukkale Turizm.

LOKANTA VE BÜFE İHALE SONUÇLARI
Diğer alanların ihale sonuçlarına göre lokanta Ergene A.Ş.’ye verilirken, 2 nolu büfe Reyna Gülver, 3 nolu büfe Boss Otel Turizm ve 4 nolu büfe Salim Altunhan tarafından kiralandı.
TALİPLİ ÇIKMAYAN 5 YAZIHANE İÇİN İHALE SÜRECİ BAŞLATILACAK
Talipli çıkmayan 1, 9, 12, 15 ve 16 numaralı yazıhaneler için yeniden ihale sürecinin başlatılacağı bildirildi.
“ŞEFFAF VE REKABETÇİ BİR SÜREÇ YÜRÜTTÜK”
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, ihale sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, tüm işlemlerin şeffaflık ve rekabet ilkeleri doğrultusunda yürütüldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: “İhalelerimizi açık, adil ve rekabete imkân tanıyan bir anlayışla gerçekleştiriyoruz. Amacımız hem işletmecilerimiz için eşit fırsatlar sunmak hem de vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sağlayacak yapıyı oluşturmaktır.”
ALTUNHAN AİLESİ YAZIHANE, BÜFE KİRALADI
Edirne Otogarı’nın uzun yıllardır işletmeciliğini yapan iş insanı Mustafa Altunhan yapılan ihale katılmazken, Altunhan ailesi 5 yazıhane ve 2 büfe kiraladı.

Altunhan ailesi adına konuşan Gökhan Altunhan, “Biz Altunan ailesi olarak, ikinci kuşak gençler olarak, yeniden otogardaki yazıhanelerimizin ihalelerine girdik ve kira sözleşmesini yapmaya hak kazandık. Edirne’ye hayırlı uğurlu olsun. Yine biz yolumuza devam edeceğiz. Amcam Mustafa Altunan ihaleye girmedi. Artık bizlere devretti. Biz bu bayrağı daha ileri götüreceğimize inanıyorum. İhale sürecinde, ihale kira bedelleri yüksek. O yüzden de boş kalan yazıhaneler oldu. Esnaf alamadı. Yani zaten mazot aldı başını yürüdü. Otobanlar çok pahalı. Her şey, asgari ücret pahalandı. Yani sektör sıkıntılı. Kimse zarar etmeyi göze alamaz. Yani ortak müşterekte tüm firmalar yine bir arada toparlanacaktır. Altunhanlar olarak 5 adet yazıhane aldık. İki tane büfe aldık. Şimdi kira bedelleri yazıhane başı 220 bin liradan artı KDV, yüzde 20 de KDV’si var. Büfelerin de 32 bin lira kira bedelleri var artı KDV’leri var. Bunlar da bir yıllık peşinler var. Bu şekilde ihale sonuçlandı” dedi.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026