DOLAR 32,2551 -0.3%
EURO 34,8214 -0.15%
ALTIN 2.385,45-0,32
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 2059973-0,14%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Sarayı’ndan Nakışlar Sergisi açıldı

Edirne Sarayı’ndan Nakışlar Sergisi açıldı

ABONE OL
3 Mayıs 2023 10:50
Edirne Sarayı’ndan Nakışlar Sergisi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Halk Eğitim Merkezi bünyesinde usta öğretici olarak görev yapan Radife Karagöz Ot ve öğrencilerinin Sim Sırma kursunda yaptıkları çalışmalardan oluşan Edirne Sarayı’ndan Nakışlar’ sergisi Edirne Devecihan Kültür Merkezi’nde açıldı. Bindallı, yatak örtüleri, sünnet yatağı, bohçalar, yastık ve sabahlardan oluşan bu el emeği sergisinin açılışını Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, eşi Dilek Kırbıyık, Edirne Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç gerçekleştirdi.

“BU SANATI ÖĞRENCİLERİMLE YAŞATMAYA VE ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Halk Eğitim Merkezi usta öğretici Radife Karagöz Ot, “Sim sırma sanatı kadının sabrını ve zarafetini yansıtıyor. Osmanlı Devleti’ne 92 yıl başkentlik yapmış şehrimizde Edirne Sarayı’ndan gelen sanatlarımızdan biri de Sim Sırma Sanatıdır. Bu sanatı öğrencilerimle birlikte yaşatmaya ve öğretmeye çalışıyoruz.  Sergimizde 15 yıllık emeğimizin ürünlerini göreceksiniz. Sergide sim sırma işi ile yapılmış bohçalardan oluşan sünnet yatağı, bindallı, sabahlık, yatak örtüleri, çantalar, masa örtüleri, kadın ayakkabıları, terlikler, seccadeler, bohçalar, gözlük kılıfları, yastıklar, Kur’an kaplarından oluşan 100’e yakın işimiz yer almaktadır.  Her yıl Edirne Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursumuz çok ilgi görüyor ve öğrencilerimle keyifle üretmeye devam ediyoruz. Bu sanatı öğrenmek isteyenleri kursumuza bekleriz. Emeklerimizin ürünü eserlerimizin yer aldığı sergimizi görmek isteyenler için sergimiz 9 Mayıs 2023 Salı gününe kadar açık kalacaktır. Edirnelileri ve şehrimizi ziyarete gelenleri sergimize davet ediyoruz” dedi.

“GEÇMİŞTEN KALAN BU KÜLTÜRÜ GELECEK NESİLLEREAKTARMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “Böyle kadim bir kültürü burada, bu sanatı sergilemeniz hakikaten çok önemli. Tabii biz her seferinde söylüyoruz, Edirne bir payitaht sultanların şehri diyoruz, şehirlerin sultanı diyoruz. Dolayısıyla geçmişten kalan bu kültürü, bu nesle bundan sonraki nesillere aktarmakta son derece önemli. Emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere Halk Eğitim Müdürlüğümüze, hocalarımıza, kursiyerlerimize çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” diye noktaladı.

Konuşmaların ardından yoğun ilgi gösterilen sergi, 9 Mayıs Salı gününe kadar tüm Edirne halkına açık olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.