DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20726845,61%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Edirne, ölüm yıl dönümünde valisini anıyor

Edirne, ölüm yıl dönümünde valisini anıyor

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:31
Edirne, ölüm yıl dönümünde valisini anıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CUMHURİYET döneminin 36. Edirne Valisi Fahri Yücel’i 16. ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Edirne de, göreve başladıktan sonra, önce sorunların tespiti ve ardından başta sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çözümünü sağlan Vali Fahri Yücel’i Edirneliler hala kalplerinde yaşatıyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla, 10 Ağustos 2000 tarihinde Edirne Valisi olarak atanan Fahri Yücel, öncelikle şehrimizin Kaleiçi bölgesinde bulunan ve yıkılmaya yüz tutan ve yıkılan tarihi konaklarının ayağa kaldırılması için çalışma başlattı. Tamamen yıkılan Maarif Caddesi üzerindeki ikiz ev, Selimiye Camii yanındaki Hafız Ağa Konağı’nı yeniden ayağa kaldırılması çalışmalarını bizzat yerinde takip eden, Edirnelilerin halen Meriç Nehri kenarında çay içip dinlendiği İstasyon binasını ÇEKÜL Vakfı ile yeniden onarılmasını sağlayarak Edirne Belediye Başkanlığı’na satılmamak ve kiraya verilmemek şartı ile tahsis etti. Onarılan tarihi konakların yaşaması için onarılmasına öncülük ettikten sonra sivil toplum kuruluşlarına tapusu ile veren Vali Fahri Yücel, kentin turizm gelirlerinin arttırılması için özel bir çaba harcadı. Yok olan mis sabunculuğu mesleğinin Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile yeniden hayat bulması, dezavantajlı mahallelerde yaşayan kadınlara yönelik meslek edinme kurslarını da hayata geçiren Vali Fahri Yücel, vefatından önce Musabeyli Korusu’nun olduğu bölgede hazine arazilerinin üzerine turizme katkı sağlamak için Golf Sahası yapılması üzerine çalışıyordu.

Edirne’de ilköğretimde ikili eğitimin yarattığı sorunlar nedeniyle tekli eğiteme geçilmesi için derslik sayısını arttırılması için Özel İdare kaynaklarının önemli bir bölümünü bu alana kaydırdı.

Görevi başında iken rahatsızlanan ve 12 Ağustos 2004 tarihinde İstanbul da hayatını kaybeden Vali Fahri Yücel için  görev yaptığı valilikte devlet töreni düzenlenmiş ve ardından İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilmişti.

Toplumun her kesimi ile diyalog kurması ve hoşgörüsü nedeniyle Edirnelilerin sevgisini kazanan Fahri Yücel ölümünün ardından yıllar geçmesine rağmen halen sevgi ve saygıyla anılıyor.

Edirne Belediye Başkanlığı Vali Fahri Yücel’in 16. ölüm yıl dönümü nedeniyle hazırladığı afişleri şehrin değişik noktalarındaki bilbordlara asarak vefa örneği gösterdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.