DOLAR 48,98040,11%
EURO 55,7368-0,02%
ALTIN 6.549,11-2,84
BIST %
BITCOIN 4064463-2.11575%
Edirne
22°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne Ticaret Borsası’ndan adaylara üslup uyarısı

Edirne Ticaret Borsası’ndan adaylara üslup uyarısı

Edirne Ticaret Borsası Başkanlığı, organ seçimleri öncesinde yaptığı açıklamayla seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Birden fazla adayın yarışmasının kurum açısından memnuniyet verici olduğu belirtilen açıklamada, adayların kırıcı ve yıpratıcı söylemlerden kaçınarak projelerini ortaya koymaları gerektiği ifade edildi. Açıklamada, Oğuz Kurum’un “Kara Düzen” ifadesine de tepki gösterildi.

ABONE OL
28 Eylül 2026 13:06
Edirne Ticaret Borsası’ndan adaylara üslup uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret Borsası Başkanlığı, organ seçimleri öncesinde yaptığı açıklamayla seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Birden fazla adayın yarışmasının kurum açısından memnuniyet verici olduğu belirtilen açıklamada, adayların kırıcı ve yıpratıcı söylemlerden kaçınarak projelerini ortaya koymaları gerektiği ifade edildi. Açıklamada, Oğuz Kurum’un “Kara Düzen” ifadesine de tepki gösterildi.

SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI

Edirne Ticaret Borsası Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 84. maddesi kapsamında seçim sürecinin başladığı ve seçim takviminin yerel gazetelerde yayımlanarak ilan panosunda duyurulduğu belirtildi.

Açıklamada, birden fazla adayın bulunmasının kuruma sahip çıkıldığının göstergesi olduğu ifade edilirken, seçim sürecinde adayların kullandığı üslubun da önem taşıdığı vurgulandı. Adaylardan kaba ve kırıcı söylemlerden uzak durmaları, sloganlar yerine projelerini anlatmaları istendi.

“BORSA SİYASET ÜSTÜ BİR KURUM”

Edirne Ticaret Borsası’nın siyaset üstü bir kurum olduğu belirtilen açıklamada, borsanın tüm siyasi partilere eşit mesafede bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, başkan adayı Oğuz Kurum’un sosyal medya hesabında paylaştığı görselde yer alan “Kara Düzen” ifadesinin borsaya, yönetimine, personeline ve üyelerine yönelik bir niteleme olduğu savunuldu. Bu ifadenin, borsanın işleyişine ilişkin yeterli bilgi sahibi olunmadığını gösterdiği ileri sürüldü.

“BORSA MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE DENETLENİYOR”

Borsanın yönetimi, personeli, altyapısı ve teknolojisiyle Türkiye’nin işlevsel ticaret borsalarından biri olduğu belirtilen açıklamada, kurumun mali ve idari işlerinin Ticaret Bakanlığı tarafından denetlendiği ifade edildi.

Borsanın üretici üyeleriyle birlikte çiftçilerin ürünlerinin piyasa koşullarında değerlendirilmesi için çalıştığı aktarılan açıklamada, hububat ve yağlı tohumlar ile canlı hayvan ve süpürge teli satış tesislerinde üyelerin faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

“DAYATMA ANLAYIŞI ÇALIŞMA TARZIMIZDA YOK”

Mevcut yönetimin görev süresi boyunca üyelerin görüşlerinin alındığı ve kararların yürürlükteki mevzuat doğrultusunda verildiği belirtilen açıklamada, “Dayatma” anlayışının yönetimin çalışma tarzında bulunmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, “Yürürlükteki mevzuat ‘Kara Düzen’ midir? 5174 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelikler doğrultusunda alınan kararlar da mı bu nitelemenin kapsamındadır?” ifadelerine yer verilerek, somut olay, belge veya karar gösterilmeden yapılan genel nitelemelerin kabul edilemeyeceği belirtildi.

“ELEŞTİRİLER SOMUT BİLGİ VE BELGELERE DAYANMALI”

Seçimlerde oy kullanacak üyelerin ve seçim sürecinin mevzuata göre nasıl yürütüldüğünün önemine dikkat çekilen açıklamada, kurumu yönetmeye talip olan adayların öncelikle kurumun işleyişini ve üyelerini yakından tanıması gerektiği savunuldu.

Borsanın itibarının yalnızca mevcut yönetime değil, geçmiş dönem yöneticileri, üyeleri, çiftçiler ve çalışanların ortak emeğine dayandığı vurgulanan açıklamada, eleştirilerin somut bilgi ve belgelere dayandırılması çağrısı yapıldı.

Açıklamanın sonunda, “Borsa başkanlığı, slogandan önce mevzuat bilgisi, kurumsal tecrübe ve üyeyle kurulmuş güvene dayanan bir sorumluluktur” denilerek, seçim sürecindeki tartışmaların olgu ve belgelere dayanması gerektiği ifade edildi.

Edirne Ticaret Borsası Başkanlığı, kurumun itibarına yönelik olduğunu değerlendirdiği ifadelerle ilgili hukuki haklarının saklı olduğunu da duyurdu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP