DOLAR 32,5890 0.34%
EURO 34,8039 0.18%
ALTIN 2.497,600,55
BIST 9.456,74-0,71%
BITCOIN 21008585,28%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Ülkü Ocakları’ndan anlamlı ziyaret

Edirne Ülkü Ocakları’ndan anlamlı ziyaret

ABONE OL
27 Mayıs 2022 14:24
Edirne Ülkü Ocakları’ndan anlamlı ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı, 27 Mayıs “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” münasebetiyle Edirneli Ülkücü şehitler Sadettin Manga, Halil Hilmi Sakarya ve Şükrü Sancak’ı kabirleri başında dualarla andı.

Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Sertan Deniz’in öncülüğünde gerçekleşen anma etkinliğine Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Yapılan ziyaretin ardından Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı Sertan Deniz’in yaptığı açıklamada, ““27 Mayıs 2022 Cuma. 27 Mayıs, yakın siyasi tarihimizin iç burkan, yürek sızlatan, vicdanları kanatan vahim hadiselerin yaşanarak milli hafızalara kazındığı bir zaman dilimidir. Demokrasi ihlallerinden milli ve manevi değerlerin inkârına varıncaya kadar pek çok trajedi, müessif nitelikli pek çok olay farklı yılların 27 Mayıs’ında vasat ve vuku bulmuştur. Türkiye’nin güven ve istikrar ortamını sabote etmek isteyen iç ve dış odaklar tıpkı bugünkü gibi ihanet devriyesine çıkmışlardır. 27 Mayıs 1960 darbesi milli iradeye doğrultulmuş silah iken, 27 Mayıs 1980 milliyetçi duruşa hunhar bir suikastın ifadesidir.

Daha müreffeh, daha huzurlu, daha mutlu, daha güvenli, daha refah, daha gelişmiş, daha kalkınmış bir Türkiye özlemini, bir Türk-İslam medeniyet çağrısını hazmedemeyenler maşaları vasıtasıyla istikbalimizi, hatta istiklalimizi budamaya çalışmışlardır. Fakat Türk milleti her seferinde Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğmuş, şerefli geçmişiyle mütenasip parlak bir geleceğin zor da olsa peşine düşmüştür. Bu mukavemet ruhu, bu mücadele şuuru, bu dirayet ve hamiyet ufku tarihi imar eden aziz milletimizin önündeki yüzyılları inşa etmesi hususunda da ilham vermiştir. Bugün oynanan melanet oyunların Türkiye’mizi yolundan çevirme ihtimali, Türk milletini geri adım attırma şansı elbette düşünülemeyecektir. Millet, irade hürriyetine sonuna kadar sahip çıkacaktır. Bu nedenle derin komplolar boştur, densiz kumpaslar boşunadır. Devlet milletiyle kenetlenmiş, Türk tarihi, Türk kültürü, bunun yanı sıra birlikte yaşama azmi milli birliğin mihveri haline gelmiştir.

Hiç kimse Türk milletinin hassasiyetlerini hafife almamalıdır. Özellikle de milli asalet ve sabrı göz ardı etmemelidir. Sokak dedikodularına bel bağlayan, sosyal medya fitnelerini geçim kapısı gören, suç ve terör örgütlerinin şantajlarından bayağı şekilde medet uman zillet ittifakı milletimizin engin feraset ve gıpta edilecek irfanı karşısında asla tutunamayacaktır.

Bugün kimin kiminle iş birliği yaptığı, kimlerin hangi mahfillerin kuklası haline geldiği bellidir, belgelidir. Türkiye’nin siyasi ve toplumsal dengesini bozarak güç ve iktidar devşirmek için kuyruğa girenler zalimlerin oyun uşağı olmakla birlikte zilletin kapı kuludur.

Kalbi Türkiye sevdasıyla çarpan hiçbir dava arkadaşım, hiçbir muhterem vatandaşım vatan ve millet muhaliflerinin senaryolarına prim ve destek vermeyecektir. Yolumuz çetin, mücadelemiz kutlu, zaferimiz kesindir.

27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü vesilesiyle herkes bilmelidir ki, ilkelerimizden, ülkülerimizden, ülkemizin ebedi hak ve çıkarlarından taviz vermeden, davamızın bizlere yüklediği yüksek sorumlulukları heyecanla yerine getirecek azim ve inanmışlığı bihakkın göstereceğiz. Kahraman ülkücü şehitlerimizin yüzünü kara çıkarmayacağız.

Görevi başındayken Türkiye düşmanları hain eller tarafından şehit edilen Gün Sazak, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de sevdiği insanlardan biriydi. O, dönemin gümrüklerinde haksız kazancı ve rüşveti önlemiş, gümrüklerde devletin hakimiyetini tekrardan tesis etmiş ve işini hakkıyla yapmış bakanlardan biriydi.

Bu vesileyle merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi’yi, şehit bakanımız Gün Sazak’ı ve Edirneli Ülkücü şehitlerimiz Sadettin Manga, Halil Hilmi Sakarya ve Şükrü Sancak ağabeylerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bunun nazarında da bu dava için canlarını vermiş nice Ülkücü şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Ruhlarının şad, mekanlarının cennet olmasını Yüce Allah’tan niyaz edip, aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyorum. Biz var oldukça bu yüce davanın sancaktarı olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.