DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20657560,91%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Valisi Sezer, “Önceliğimiz kentin huzur ve güvenliği”

Edirne Valisi Sezer, “Önceliğimiz kentin huzur ve güvenliği”

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin güvenlik ve asayişiyle ilgili önemli verilerin paylaşarak, 2 ay içinde 318 bin 500 gümrük kaçağı malzeme ele geçirildiğini ve bu malzemelerin ekonomik değerinin 500 milyon lira civarında olduğunu açıkladı. Vali Sezer ayrıca, göçmen kaçakçılığıyla mücadelede de önemli başarılar elde ettiklerini belirterek, iki ay içinde 2 bin 289 göçmen ve 84 göçmen kaçakçısının yakalandığını söyledi.

ABONE OL
6 Mart 2024 21:17
Edirne Valisi Sezer, “Önceliğimiz kentin huzur ve güvenliği”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, kent genelinde güvenlik, asayiş, trafik ve gümrük konularında “Edirne’nin Huzuru” başlıklı bir Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıya Edirne Valisi Yunus Sezer’in yanı sıra, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hacı Ali Büber, Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü İlyas Akyıldız ve Sahil Güvenlik Üstteğmen Doğan Yeşiller katıldı.

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ İLİMİZİN HUZUR VE GÜVENLİĞİ”

Vali Yunus Sezer, toplantıda yaptığı konuşmada Edirne’nin önemli bir konumda olduğuna dikkat çekerek, “4 gümrük kapımız var ve bu kapılar yıl boyunca yoğun araç ve yolcu giriş çıkışına sahne oluyor. Aynı zamanda ülkemiz, hem göçmen trafiği açısından hedef ülke hem de transit ülke konumunda. Dolayısıyla birinci önceliğimiz ilimizin huzur ve güvenliğini sağlamak” dedi.

“4 SINIR KAPISINDAN 2 AYDA 354 BİN 916 ARAÇ GİRİŞİ, 371 BİN 306 ARAÇ ÇIKIŞI YAPILDI”

Vali Sezer, 2024 yılında sınır kapılarından gerçekleşen araç ve yolcu trafiğinde yaşanan artışı paylaştı. Edirne’de bulunan dört gümrük kapısından toplamda 354 bin 916 aracın giriş yaptığı, bununla birlikte 371 bin 306 aracın çıkış gerçekleştirdiğini belirten Vali Sezer, yolcu giriş çıkışlarında ise 805 bin 148 giriş ve 856 bin 849 çıkış olduğu ifade etti.

Vali Sezer, geçen yıla göre araç ve yolcu trafiğinde yaklaşık yüzde 17’lik bir artış yaşandığını vurgulayarak, özellikle gümrük kapılarının yoğunluğunun her geçen yıl arttığını dile getirdi. Bu artışın yüzde 10 ile yüzde 15 arasında olduğuna dikkat çeken Sezer, güvenlik ve huzur açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tedbirlerin ve çalışmaların arttırıldığını söyledi.

“İKİ AYDA DEĞERİ 500 MİLYON LİRA OLAN 318 BİN 500 GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEME YAKALANDI”

Edirne Valisi Yunus Sezer, yapılan operasyonlarla gümrük kapılarında yarım milyar lira değerinde kaçak ürünün yakalandığını açıkladı. Vali Sezer, gümrük kaçakçılığının ekonomik olarak büyük bir kayıp olduğunu belirterek, bu yılın ilk 2 aylık döneminde 318 bin 500 gümrük kaçağı malzemenin ele geçirildiğini ifade etti. Bu rakamın geçen yılın tümünde ele geçirilen kaçak malzemelerin yaklaşık üçte birine tekabül ettiğini vurgulayan Sezer, yakalanan kaçak malzemelerin ekonomik değerinin ise 500 milyon lira civarında olduğunu kaydetti.

“GÜMRÜK KAPILARINDA GEÇEN SENENİN 3’TE 1’İ UYUŞTURUCUYU 2 AYDA YAKALADIK”

Sezer, gümrük kapılarında bu yıl içerisinde esrar, kokain ve diğer sentetik uyuşturucuların yakalanma oranında yüzde 116’lık bir artış olduğunu belirtti. Gümrüklerde ele geçirilen maddeler arasında 50.5 kilogram esrar, 176 kilogram 676 gram kokain ve 6 kilogram metanfetamin olduğunu ifade eden Sezer, geçen yılın neredeyse üçte biri kadar uyuşturucunun sadece 2 ay içerisinde yakalandığını vurguladı. Sezer, güvenlik birimlerine ve Gümrük Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, alınan tedbirler ve yapılan operasyonlarla ilgili önemli bir koordinasyon olduğunu dile getirdi.

“615 GRAM UYUŞTURUCU SON İKİ AYDA YAKALANDI”

Kentte uyuşturucuya yönelik tedbirlerin arttırıldığına dikkat çeken Vali Sezer, “İlimizde de önemli bir şekilde uyuşturucuyla ilgili olarak tedbirlerimizde artmış durumdayız. Bağımlılıkla da yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu noktada da yine Son iki ayda 615 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiş durumda. Yine 132 şahsa işlem yapıldı. Bunlardan da bazıları adli kontrolle serbest olmak üzere de 13 tanesi de tutuklandı şahısların” dedi.

“HIRSIZLIK OLAYLARINDA YÜZDE 63 DÜŞÜŞ VAR”

Asayiş noktasında özellikle hırsızlıkla ilgili olarak önemli çalışmalar yapılmakta olduğuna işaret eden Vali Sezer, “Geçen yılın aynı dönemine göre özellikle hırsızlık noktasında yüzde 63’lük bir azalma söz konusu. Son 60 günü baz alırsak yani Ocak ve Şubat’ı baz alırsak günlük hırsızlık sayısı bire düşmüş durumda ve bu 60 gün içerisinde de 17 gün hem emniyet bölgesinde hem de jandarma bölgesinde hiçbir hırsızlığımız olmadı. Bu da ilimiz açısından çok önemli” dedi.

“TRAFİK KAZALARININ YÜZDE 95’İ ŞOFÖRLE ALAKALI”

Vali Yunus Sezer, trafik kazalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, geçen yılın aksine bu yılın ilk iki ayında trafik kazalarında bir düşüş yaşandığını ancak son birkaç haftada ölümlü trafik kazalarında artış gözlendiğini belirtti. Sezer, meydana gelen trafik kazalarının yüzde 95’inin şoför kaynaklı olduğunu vurgulardı.

TURİZM SEZONUNDA TEDBİRLER ARTIRILIYOR

Özellikle turizm sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Saros Körfezi güzergahında yoğun araç trafiği beklediklerini ifade eden Vali Sezer, bu nedenle trafik denetimlerinin artırıldığını söyledi. Kaza riski taşıyan noktaların belirlenerek tedbirler alındığını ve trafik işaretlerinin düzenlenmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Sezer, vatandaşların can güvenliğinin ön planda olduğunu vurguladı. Vali Sezer, sürücülerin trafik kurallarına uymaları gerektiğini ve bu şekilde kendi can güvenliklerini sağlayabileceklerini dile getirerek, trafik kazalarını önlemek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

“İKİ AYDA 2 BİN 289 GÖÇMEN VE 84 ORGANİZATÖR YAKALANDI”

Edirne Valisi Yunus Sezer, sınır kapılarında alınan önlemler ve göçmenlerle ilgili yapılan operasyonlar hakkında da açıklamalarda bulundu. Sezer, ilin sınır il olması nedeniyle göçmen kaçakçılığı ve göçmen geçişlerinin transit il konumunda olduğunu belirtti.

Göçmen trafiğinde yaklaşık yüzde 90 oranında bir azalma yaşandığını belirten Vali Sezer, 2024 yılının ilk iki ayında 2 bin 289 göçmen ve 84 organizatörün yakalandığını ifade etti. Sezer, güvenlik güçlerinin sürekli olarak sınır bölgelerinde tedbir aldığını ve mücadeleyi sürdürdüğünü vurguladı.

98 TERÖR ÖRGÜT ÜYESİ YAKALANDI

Sezer, sınır güvenliğini artırmak amacıyla hudut yollarının ve devriye yollarının iyileştirildiğini, elektro-optik kuleler ve asansörlü kuleler gibi fiziki tedbirlerin de artırıldığını belirtti. Özellikle örgüt mensuplarının ülke dışına kaçışlarının engellenmesi için önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Sezer, bu dönemde 98 terör örgüt üyesinin sınırda güvenlik güçleri tarafından yakalandığını açıkladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.