DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20722581,07%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de bir ilk; profesyonel mutfak eğitimi

Edirne’de bir ilk; profesyonel mutfak eğitimi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Edirne'de bir ilke imza atarak profesyonel mutfak eğitimi projesini hayata geçirdi

ABONE OL
20 Şubat 2024 15:58
Edirne’de bir ilk; profesyonel mutfak eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Edirne’de bir ilke imza atarak profesyonel mutfak eğitimi projesini hayata geçirdi. “Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta” adını taşıyan proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştiriliyor.

“EĞİTİMLER 12 HAFTA SÜRECEK”

Edirne İŞKUR İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, işsiz kadın ve gençlere yönelik mesleki eğitim kursları başladı. ETSO hizmet binasında bulunan Gastro Akademi Eğitim Mutfağı’nda gerçekleştirilen ilk MEB onaylı Aşçı Yardımcılığı Eğitimi, Usta Öğretici Berrin Deliormanlı’nın sorumluluğunda 12 hafta sürecek.

“PROFESYONEL MUTFAK EĞİTİM”

Proje Koordinatörü Güliz Elif Yardımcı, Edirne’de benzeri bir profesyonel mutfağın bulunmadığını belirterek, “Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Edirne’de bir ilke imza attık. Bu mutfakta, gerçek anlamda profesyonel koşullarda, hijyen ve kılık kıyafet yönetmeliğine kadar hassasiyetle yürütülen eğitimler düzenleyeceğiz” dedi.

“GENÇ İŞSİZLİĞİN AZALTILMASINA KATKI SAĞLAYACAK”

Yardımcı ayrıca, eğitimlerin genç işsizliğin azaltılmasına katkı sağlayacağını ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayarak sektörü besleyeceğini vurguladı. Başvuruların Şubat sonuna kadar devam edeceğini belirten Yardımcı, “Geç kalmadan ilgi duyan herkesin başvurusunu bekliyoruz” dedi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.