DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20657560,91%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de hakeme yumruk atma girişimine tepki

Edirne’de hakeme yumruk atma girişimine tepki

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Edirne Şubesi (TFFHGD) Yönetim Kurulu ve Edirne İl Hakem Kurulu, Uzunköprü'de oynanan 1. Amatör Lig müsabakasında bir oyuncunun hakeme yumruk atmaya yönelik teşebbüsünü kınadı.

ABONE OL
12 Mart 2024 12:58
Edirne’de hakeme yumruk atma girişimine tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Edirne Şubesi (TFFHGD) Yönetim Kurulu ve Edirne İl Hakem Kurulu, Uzunköprü’de oynanan 1. Amatör Lig müsabakasında bir oyuncunun hakeme yumruk atmaya yönelik teşebbüsünü kınadı.

TFFHGD Edirne Şubesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, geçtiğimiz Pazar günü oynanan 18 Kasım Kurtuluşspor – Keşan Kültürspor maçının 65. dakikasında hakeme hakaret eden ve kırmızı kartla oyun dışı kalan Keşan Kültürsporlu oyuncusunun, karara itiraz ederek hakem Bilgehan Bulduk’a yumruk atmaya teşebbüs ettiği belirtildi. Bu olay sonucunda hakemin refleksiyle yumruğunun hakemin sol omzuna isabet ettiği ifade edildi.

Hakemlerin yaşanan fiziksel saldırı sonucunda müsabakanın tatil ettiğine dikkat çekilen açıklamada, yapılan fiziki saldırının şiddetle kınandığı vurgulandı. Ayrıca, sporun asıl amacının dostluk ve centilmenlik olduğu hatırlatılarak, fanatik ruhlu ve saha içindeki başarısızlığını saha dışına yansıtan tavırların sporu gölgelediği belirtildi.

Benzer tutum ve eylemlerin Türk sporuna büyük zararlar vereceği ve derin yaralar açacağı vurgulanırken, hakem Bilgehan Bulduk’a geçmiş olsun dilekleri iletilen açıklamada, hakemlerin her zaman destekleneceği ve yaşanacak sürecin yakından takip edileceği ifade edildi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.