Sessiz Sürüş-Ride Of Silence Edirne İl Temsilcisi Leman Şahin, tüm dünyada motorlu taşıtların neden olduğu kazalarda hayatını kaybeden ve yaralanan bisikletlilere anma ve farkındalık yaratma amacıyla “Sessiz Sürüş-Ride Of Silence” etkinliğinin bu yıl ilk kez Edirne’de düzenleneceğini açıkladı.
Şahin, yaptığı açıklamada, etkinliğin 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 18.30’da Atatürk Anıtı önünden başlayacağını belirterek, Edirneli Bisikletlilerin toplanmasıyla başlayacak etkinliğin tüm dünya ile eş zamanlı olarak saat 19:00’da start alacağını söyledi.
Her yıl dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen “Sessiz Sürüş-Ride Of Silence” etkinliği, 2003 yılından beri dünya genelinde, 2016 yılından itibaren ise ülkemizde her yıl mayıs ayının üçüncü çarşamba günü yapılmakta. Etkinliğin amacının, halka açık alanlarda ve yollarda bisiklet sürerken hayatını kaybeden bisikletçiler anmak, yaralananları desteklemek ve bisiklet sürerken güvenliği artırmak için farkındalık oluşturulmak olduğu biliniyor.
Haber: Mehmet Güzey
GÜNCEL
20 Temmuz 2026GÜNCEL
20 Temmuz 2026GÜNCEL
20 Temmuz 2026GÜNCEL
20 Temmuz 2026GÜNCEL
20 Temmuz 2026GÜNCEL
20 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
20 Temmuz 2026