DOLAR 32,3879 -0.37%
EURO 34,8295 -0.07%
ALTIN 2.394,56-1,15
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19046432,04%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de kadın muhtar sayısı 7’ye yükseldi

Edirne’de kadın muhtar sayısı 7’ye yükseldi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde gerçekleşen muhtarlık seçimlerinin sonucunda Edirne merkezde yeni muhtarlar belirlendi. 2019 yerel seçimlerinde sadece 1 kadın muhtar adayı seçilmişken, 2024 seçim sonucunda kadın muhtar sayısı merkezde 7'ye yükseldi.

ABONE OL
2 Nisan 2024 09:30
Edirne’de kadın muhtar sayısı 7’ye yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de, geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen yerel seçimlerde, seçmenler kenti yönetecek yerel yöneticileri belirlemek için sandık başına gitti. Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliği için yapılan oylamanın yanı sıra muhtarlık seçimlerinde de yoğun bir rekabet yaşandı.

Kimi mahallede mevcut muhtarlıklarda değişim yaşanırken, kimi mahallede ise aynı muhtarla 5 yıl daha yola devam kararı çıktı. Kentte 1 kadın muhtar varken bu seçim sonucunda sayı 7’ye yükseldi. Edirne’de kadın muhtarlar Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selma Er Oluçay, Atatürk Mahallesi Muhtarı Gülden Akman Yılmaz, Medresealibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, Kocasinan Mahallesi Muhtarı Canan Koca Nuray, Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, Yeni İmaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş oldu.

“28 MAHALLE MUHTARI 5 YIL GÖREV YAPACAK”

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası 28 mahalle de seçilen muhtarlar şu şekilde; Abdurrahman Mahallesi Ersan Bübektaş, Atatürk Mahallesi Muhtarı Gülden Akman Yılmaz,  Babademiştaş Mahallesi Muhtarı Çetin Yalınkılıç, Barutluk Mahallesi Muhtarı Zeki Yaşagör, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selma Er Oluçay Çavuşbey Mahallesi Muhtarı Serkan Kuş, Dilaverbey Mahallesi Muhtarı Necmettin Ersaçmış, Fatih Mahallesi Muhtarı Bilal Ürer, İstasyon Mahallesi Muhtarı Halit Yılmaz, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Eniz Dirim, Kocasinan Mahallesi Muhtarı Canan Koca Nuray, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, Medresealibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Günay, Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Turgut Sarıbaşak, Meydan Mahallesi Muhtarı Emin Özbostan, Menzilahir Mahallesi Muhtarı Kenan Armutkısı, 1. Murat Mahallesi Muhtarı İsmail Gül, Nişancıpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Deniz, Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, Sarıcapaşa Mahallesi Muhtarı Ercan Sert, Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, Talatpaşa Mahallesi Muhtarı Emin Topçu, Yıldırım Bayezid Mahallesi Muhtarı Fuat Tabakpehlivan, Yeni İmaret Mahallesi Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, Yıldırım Hacısarraf Mahallesi Muhtarı Rıza Ürütükçü, Yancıkçı Şahin Mahallesi Muhtarı Nurtekin Aykut olarak 5 yıl boyunca görev yapacak olanlar belirlendi.

“YENİ KURULAN MAHALLENİN İLK MUHTARI OLARAK 11 ADAY İÇİNDEN EN FAZLA OYU ALDIM”

Edirne genelinde en çok muhtar adayı bulunan ve kıyasıya rekabette galip ayrılan taraf olan Kurtuluş Mahallesi Muhtar Nurcan Uzel, “Edirne’de 3 yeni mahalle var. 3 yeni mahalleyi de alan kadın adaylarımız oldu. Ben 5 açık ara farklı aldım. 11 adaydık, en fazla aday bizde vardı. 11 adaya güzel bir fark atıp aldık. Kadının gücünü gösterdik. Yüzde 70 oyla aldık. Bunun için çok büyük başarı oldu. Çok güzel tatlı yorgunluk yaşıyoruz şu anda. Evet, her mahalleye kadın eli değecek. Belediye Başkanımız da şu anda kadın. Bu sene kadının gücü diyoruz. Herkesi tebrik ediyoruz. Biz çok emek harcadık, çok emek sarf ettik, çok yorulduk. Ben mahalleme çok hakimim. Mahallem de bana hakimmiş.  Şimdi çok şey yapmak istiyoruz. Önce bir yerimize oturalım. Belediye Başkanımız da bize çok söz verdi. Biz de o sözlerin karşılığında biz de halkımıza sözler verdik. Biz de gidip verilen sözlerini yerine getirmek için her şey yapacağız. Bu yüzden bu sene de kadın adaylar diyoruz. Tüm kadın arkadaşlarıma teşekkür ederim, tebrik ediyorum. Siz basın mensuplarımız da iyi ki varsınız, başından beri hep yanımızdaydınız. Artık sizlerle kardeş gibi olduk. Büyük destek verdiniz bize. Akıllı kadınlar kazandı diyorum” dedi.

“EDİRNE’NİN İLK VE TEK KADIN MUHTARI OLARAK ÖNCÜ OLAMKTAN GURUR DUYUYORUM”

2019 seçimlerinde bir ilk olarak kentte ilk defa kadın Muhtar olarak seçilen ve bu sürede diğer adaylara örnek olup, kendi mahallesinde vatandaşın desteğini alıp tekrar göreve gelen Medrese Alibey Mahalle Muhtarı Nesrin Günay “Zorlu, yorucu ve yoğun bir seçim yarışını bitirmiş olduk. Ülkemiz ve Edirne’miz, mahallemize hayırlı olsun. Ve Medrese Alibey Mahallesi’de 2019’da Edirne’nin tek ve tek kadın muhtarı olarak ben olmuştum. Ve mahallemizde her türlü işlemleri, çalışmaları yaptık. Ondan sonra Medres Alibey Mahallesi’nde tüm kadınlarımıza örnek olmuşuz demek ki. Bu da tüm Edirne’mizin kadınların gücünü göstermiş olduk. Öncülük etmişiz. Bu yüzden dolayı da gurur duyuyorum kendimle. YSK’daki sonuçlara göre daha kesin olmamakla bu ama şu anda Edirne’mizde toplam 7 kadın muhtar olduk. Ve ayrıca belediye başkanımız da kadın oldu. Bu yüzden demek ki çok güzel bir izlenim uyandırmışım. Edirne’nin ilk ve tek kadın muhtarı olmaktan. Şu anda herkese başarılar diliyorum. Ve Edirne’miz ve mahallelerimiz için hayırlı olmadığını temenni ediyorum. Tüm kadın arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diye konuştu

“MAHALLELİ BENİ TEKRAR 5 YIL GÖREV YAPMAM İÇİN SEÇTİ”

Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, “31 Mart 2024 mahalli seçimlerinden çıkmış bulmaktayız. Sabuni Mahallesi Muhtarı olarak mahalle sakinlerin tekrardan bize yetki verdiler. Bu yetki karşılığında 5 yıl daha hizmet etmeye devam edeceğiz. Her şeyin daha güzel olabilmesi için insanlara daha çok hizmet edeceğiz. Mahallemizi daha çok temizlemek ve çöpümüzü, temizliğimizi yapacağız. Tabii ki metruk binalarımızı tekrardan bir evden geçireceğiz. Tekrardan bu konuda yetkililerle görüşmeye devam edeceğiz. Tarih eser binalarımızı tekrardan yetkililerle görüşmeye devam edeceğiz. Belediye başkanımız da hayırlı olsun diliyoruz. Filiz Gencan Akın hanımefendiyi de belediye başkanlığında hayırlı olsun diliyoruz. Kendisine de başarılar diliyoruz. Tabii ki belediyemizle çalışmalarımız devam edecek. Kendilerinden her zaman yardımlarında taleplerine bulunacağız. İnşallah Edirne’mize ve mahallemize güzel hizmetler sunmak için devam edeceğiz” diye konuştu.

“UMURBEY’DE MUHTARI YSK BELİRLEYECEK”

Edirne Umurbey Mahallesi’nde oy sayımında pusulalarının çöpe atıldığı iddiası ile Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden, en yakın rakibine oy farkı attığını öne sürerek yaşanan olayın YSK’nın vereceği karara bağlı olduğunu söyledi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.