DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30422910.69208%
Edirne
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne’de Kakava-Hıdırellez coşkusu sürüyor

Edirne’de Kakava-Hıdırellez coşkusu sürüyor

Baharın gelişini simgeleyen Kakava-Hıdırellez Şenlikleri, Edirne'de renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor.

ABONE OL
5 Mayıs 2025 14:12
Edirne’de Kakava-Hıdırellez coşkusu sürüyor
User - Edirne’de Kakava-Hıdırellez coşkusu sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Baharın gelişini simgeleyen Kakava-Hıdırellez Şenlikleri, Edirne’de renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en coşkulu Kakava-Hıdırellez kutlamalarına ev sahipliği yapan Edirne’de, bu yıl kutlamalar ilk kez 4 güne yayıldı.

Geçmiş yıllarda 5 Mayıs akşamı Kakava ateşinin yakılmasıyla başlayan ve 6 Mayıs sabahı Tunca Nehri kenarındaki ritüelle tamamlanan şenlikler, hafta sonunu da kapsayacak şekilde yeniden planlandı.

Bu yıl cumartesi ve pazar günleri Sarayiçi’nde düzenlenen müzik ve eğlence programlarıyla başlayan kutlamalar, kente gelen ziyaretçilerin yoğun katılımıyla devam ediyor.

AA 20250505 37850718 37850713 EDIRNEDE KAKAVAHIDIRELLEZ COSKUSU SURUYOR - Edirne’de Kakava-Hıdırellez coşkusu sürüyor

Şehrin dört bir yanında şenlik havası hakimken, katılımcılar Selimiye Meydanı, Meriç Köprüsü civarı, Tahmis Meydanı ve Saraçlar Caddesi’nde Roman müzik gruplarının ritimlerine eşlik edip dans ederek baharın gelişini kutluyor.

Çiçek taçları takan katılımcılar, renkli giysileri ve neşeli halleriyle cadde ve sokakları renklendiriyor.

AA 20250505 37850797 37850795 EDIRNEDE KAKAVAHIDIRELLEZ COSKUSU SURUYOR - Edirne’de Kakava-Hıdırellez coşkusu sürüyor

Kutlamaların en önemli anlarından biri olan Kakava ateşi, bugün Sarayiçi’nde yakılacak. Kent protokolünün kortej eşliğinde alana gelmesinin ardından dev ateş barış, sevgi, bereket ve huzur dilekleriyle tutuşturulacak. Alanda geç saatlere kadar konserler ve müzik dinletileri gerçekleştirilecek.

Kakava ritüelleri yarın da devam edecek. Tan yeri ağarmadan Sarayiçi’ne gelenler, Tunca Nehri’nde yüzlerini yıkayacak, nehre dilek atacak, bölgedeki ağaçlardan topladıkları dalları bereket getirmesi umuduyla evlerinin kapılarına asacak.

AA 20250505 37850718 37850717 EDIRNEDE KAKAVAHIDIRELLEZ COSKUSU SURUYOR - Edirne’de Kakava-Hıdırellez coşkusu sürüyor

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP