DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2042762-2,16%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de karantina yok  

Edirne’de karantina yok  

ABONE OL
18 Ekim 2021 12:32
Edirne’de karantina yok  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne’de az sayıda koronavirüs vakası görülse de endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek, kentte Kovid-19 nedeniyle karantinaya alınmış hiçbir ilçe ya da köy bulunmadığını açıkladı.

KEFEK Komisyonu Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Partisinin Edirne İl Başkanı Belgin İba ve il yönetimiyle Demokrat Parti İl Başkanı İbrahim Özyılmaz’ı ziyaret etti.

“EDİRNE’DE HERŞEY KONTROL ALTINDA”

Ziyarette gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Aksal, Edirne’de de az sayıda korona virüs vakası görüldüğünü ve endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek, “Sadece Türkiye de değil maalesef tüm dünyada vakalar artışta. Amerika’da veya vakaları sıfırladık diyen Çin’de de bütün dünyada da önlemlerin genişletilmesiyle birlikte artış gözlemleniyor. Türkiye’de de tabi artış mevcut. Sonsuza kadar ülkeyi kilitleyemiyorsunuz. İnsanlar dışarıya çıkma ihtiyacı hissediyor, çalışmak, üretmek zorundayız. Birazcık gevşemeyle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de vaka sayılarında çok hafif bir artma var. Ama biraz yüksek sayılarla başlamamıza rağmen Edirne bu süreci çok iyi götürdü̈” dedi.

EDİRNELİLERE TEŞEKKÜR

Korona virüs tedbirlerine uyan Edirnelilere teşekkür eden Aksal, “Valiliğin koordinasyonunda çok iyi çalışma yürütüldü ama sonuçta ne kadar kural koyulursa koyulsun bu kuralları uygulayacak olanlar yine insanlardır. Edirne bu açıdan gerçekten kurallara uygular. Mesafeye, maske kuralına ve hijyene çok dikkat ettiler. Zaten bizim insanımız temizdir ama bu süreçte birazcık daha dikkat ettik ve bu süreci çok iyi götürdük. Uzun süredir vaka sayımız sıfırdaydı. Ama tabii Edirne bir geçiş güzergahı. Sadece Edirne’den ibaret değil, Edirne Balkanlar’ın bir parçası. Avrupa’dan gelenler buradan geçiyor, gidenler de aynı şekilde. Günde birkaç vaka görülüyor ama kesinlikle her şey kontrol altında. Edirne’de çok endişe edeceğimiz bir şey yok ama yine de dikkat etmek gerekiyor. Her zaman söylediğimiz gibi maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim. Dikkat edersek çok endişe etmemiz gereken bir durum olmaz. Dün sosyal medyada hastanelerin doluluğunu, insanlara yer kalmadığı haberleri vardı Sağlık Bakanlığı’mız da bu haberleri yalanladı. Hele de Edirne’de yoğun bakım yatak sayımız, yatan hasta sayımız pandemi öncesine göre daha düşük. O yüzden Edirnelilerin endişelenmesi gerekmiyor.Ama lütfen tedbiri elden bırakmayalım, rahat olmayalım, panik yapmayalım”dedi.

“EDİRNE’DE HİÇBİR YERDE KARANTİNA YOK”

Son günlerde Enez ilçesinde giriş çıkışların durdurulduğu, karantina olduğu söylemlerini yanıtlayan Aksal “Edirne’de şuan karantinaya alınan hiçbir ilçemiz, mahallemiz yok. Ama tabii ki vaka görülen apartmanlarımızda karantina tavsiyesi oluyor. Edirne genelinde birkaç apartmanda uyarı var. İnsanlara dikkatli olması yönünde uyarılar yapılıyor. Ama ne Enez ilçemizde ne de başka bir ilçemizde karantinalık durum yoktur” dedi.

“EDİRNE’YE HİZMET İÇİN BURADAYIZ”

Öte yandan Milletvekili Aksal’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Demokrat Parti Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, “Ben eski bir siyasetçiyim. Bütün partilerle daima yakın temas içerisinde omuz omuza birbirimizden istifade etmeye çalışmışızdır. Yine aynı şekilde devam ediyoruz” dedi.

Edirne için yapılacak her hizmete destek verdiğini söyleyen Milletvekili Aksal, “Başkanım Ankara’ya geldiğinde bizi ziyaret etti çok memnun etti. Farklı partilerde siyaset yaparız ama sonuçta hepimiz Edirne’ye hizmet için buradayız. Edirne’ye gelen her çakılacak çivinin destekçisi olacağım. Pandemi süreci yaşanıyor, bu ziyaret gecikti. Geçmiş bayramınızı da tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl daha coşkuyla bayramlarımızı kutlarız” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.