DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2046385-0,55%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de ormanlara giriş yasaklandı

Edirne’de ormanlara giriş yasaklandı

ABONE OL
26 Haziran 2023 17:49
Edirne’de ormanlara giriş yasaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği orman yangınlarına karşı önlem olarak il sınırları içerisindeki tüm ormanlık sahalara 4 ay süreyle geçici olarak giriş yasağı getirdi. Valilik ayrıca, İl sınırları dahilinde bulunan orman parkları ve tabiat parklarında piknik yapmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetlerde bulunmanın serbest olduğunu bildirdi.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada, “İçinde bulunduğumuz yaz mevsimiyle birlikte bölgemizin hava sıcaklıklarında görülen artışlar, ormanlık alanda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliği ile kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceği değerlendirilmektedir” denildi.

Açıklamada, ormanlık alanlara girişlerin 28 Haziran 2023-15 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklanması yönünde karar alındığı ifade edilerek, “Edirne İli sınırları dahilinde bulunan orman parkları ve tabiat parklarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbesttir. Orman üretiminde çalışanlar, tarım-hayvancılık-arıcılık vb. zirai faaliyetlerde bulunanlar bu yasaktan muaftır.Edirne İli mülki hudutları içerisinde her türlü anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden toplanan dalların ve bitki örtüsünün yakılması yasaktır. Ormanlık alanlara yakın yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecektir. İlçe Kaymakamlıklarımız ve Orman İşletme Müdürlüklerimiz koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacaklardır. Yukarıda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır” denildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.