DOLAR 32,2240 -0.06%
EURO 34,7829 -0.1%
ALTIN 2.457,191,03
BIST 10.329,330,59%
BITCOIN 20340883,39%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de Özgür Filistin Yürüyüşü düzenlendi

Edirne’de Özgür Filistin Yürüyüşü düzenlendi

ABONE OL
15 Aralık 2023 16:25
Edirne’de Özgür Filistin Yürüyüşü düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin’e Destek Platformu tarafından Cuma namazının ardından ‘Özgür Filistin Yürüyüşü’ düzenlendi. Eski Camii önünde başlayan yürüyüş Saraçlar Caddesi PTT önünde gelinecek burada bir basın açıklaması düzenlendi. Tekbirlerin ve sloganların atıldığı yürüyüşte yüzlerce vatandaş Filistin’e yapılan zulme karşı haykırdı.

“FİLİSTİN’DE OLUP BİTENLER SADECE HAMAS İSRAİL MESELESİ DEĞİL, TÜM İNSANLARIN ORTAK MESELESİDİR”

Filistin’e Destek Platformu Edirne Sorumlusu Ahmet Çetin, “Bugün, siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız. İki yüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Ve dünyanın tüm iyi insanlarını zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor uyarısında bulunmak için buradayız. Sözün bittiği yerdeyiz. Soykırımcı ve siyonistlerin İsrail’de katliam yaparken susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Filistin’de can pazarı kurulmuş. İnsanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. Gazze’de insanlık ölmüştür. İnsanlık olarak hepimiz günlerdir emsali görülmemiş bir zulme ve vahşete şahit oluyoruz. Bu saldırılarda tüm insanlığın gözü önünde binlerce insan vahşice katlediliyor. Günlerdir Filistin’de vatanın, toprağın, onurun, haysiyetin, hürriyetin ve bir milletten nasıl gasp edildiğini izliyoruz. Her yaşta insanın geleceğe dair umutlarının yok edildiği, insanın o vicdanı olan güvenin nasıl yitirildiğine şahit oluyoruz. Filistin’de olup bitenler sadece Hamas veya Filistin meselesi değildir. Sadece Arap İsrail meselesi de değildir. Sadece bu coğrafyanın meselesi değildir. Bu aslında bütün insanların ortak meselesidir. Siyonist ideolojinin kanlı savaş makineleri ile işlediği cinayet sadece Filistinlilere değil tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Suçun doğrudan mazlumları belki Gazze’deki masum çocuklar, mazlum anneler, yüreğe gelen babalar, şifa bekleyen hastalar, bir açık hava hapishanesini açlığa, yoksulluğa ve yokluğa terk edilen, özgürlüğüyle yurduna el konulan, mukaddesatına saldırılan onurlu bir Gazze ve Filistin halkıdır. Ama bu zulmün muhatapları tüm insanlıktır. İnsanlık onuruna sahip olan her insandır. Bu zulme sessiz kalmak dahi tarihin görebileceği en büyük insanlık zulümlerindendir. Birileri bütün aşağılık kibriyle, İsrail’e girerek ben buraya bir bürokrat olarak değil, bir Yahudi olarak geldim. Siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yoktur diyebilir. Biz de buradan Edirne’den diyoruz ki, Filistin davasına sahip çıkmak için sadece Müslüman olmaya gerek yok, insan olmak yeterlidir” dedi.

“7 EKİM’DEN BU YANA KARDEŞLERİMİZ GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA ÖLDÜRÜLÜYOR”

Çetin, “Tam iki aydır bombardıman altında tutulan Filistin’de, katledilen masum bebeklerle birlikte insanlık da ölüyor. Kardeşlerimizi gözümüzün içine baka baka öldürdüler, öldürüyorlar. Ne yazık ki küresel zulüm, küresel işgal kimimizi bedeninden, kimimizi ruhuna esir almıştır. 7 Ekim’den bu yana hastaneden mülteci kampına,  bebek ve çocuklardan yaşlılara, kadınlardan yaralılara varıncaya kadar, savaş kokunu hatta insanlık onurunu yerle bir eden vahşi bir soykırıma tanıklık ediyoruz. Bu vahşete dur demek için Müslüman olmak şart değildir. Bu vahşete dur demek için insan olmak yeterlidir” diye konuştu.

“18 BİN ŞEHİT, 50 BİN YARALI, 7 BİN KAYIP”

Rakamlarla Filistin’de yaşanan vahşet gözler önüne seren Ahmet Çetin, “Gazze’de tahminle en korkunç soykırma yaşanıyor. 18 binden fazla kardeşimiz şehit edildi. 8 binden fazla çocuk, bebek, 5 binden fazla kadın, 50 bin yaralı var ve tedavi edilemiyor. Hastaneler, ambulanslar, okullar, camiler yerle bir edildi. Hastanelerdeki bebekleri, sokakta oynayan çocukları öldürüyorlar. Binlerce insan enkaz altında. Daracık bir alana hapsedilmiş iki milyon insan. Savaş uçaklarıyla, füzelerle, tanklarla, havadan ve karadan bombalanıyor. ABD soykırıma silah taşıyor. İngiltere, Fransa, Almanya soykırıma destek veriyor. Batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür, yalan, çarpıtma, soykırımı örtüyor, vahşeti gizliyor. Yükselen itiraz sesleri sızıyor. Sosyal medya şirketleri korkunç bir sansürle hakikati ters yüz ediyor. 7 bin kişi kayıp, 254 bin konut oturulmaz halde, 26 hastane, 55 sağlık merkezi, 177 cami ve 3 kilise bombalandı. Çok büyük bir acı ve kahır içindeyiz” dedi.

“YÜZ YILIN SOYKIRIMI”

Filistin için konuşmaya devam edeceklerini kaydeden Çetin, “Açık ve net Gazze’de yaşanılanlar kelimenin tam anlamıyla yüz yılın soykırımıdır. Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sesliliği olacaktır diyen, Aliye İzzetbegoviç’e rahmet olsun diyerek Filistin hakkında konuşmaya devam edeceğiz. Çünkü biz insanlık içerisinde bir Müslümanı. Son iki ayda katledilen 18 bini geçen Filistinli kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Ruhunuz şan ve karanız cennet olsun” diye noktaladı

Konuşmanın ardından Filistin’de hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.