Edirne’de Valilik, Roma döneminden kalma 2 bin yıllık surlarda temizlik çalışması başlattı.
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı ekipler, zaman içinde büyüyen otları ve ağaçları keserken bölgedeki çöpler de toplanıyor.
Zindanaltı mevkisinde bulunan surlar, kentin en eski dönemine ait tarihi yapılar arasında yer alıyor.
Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, AA muhabirine, sur duvarlarının kentin kültürel hazinesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Surların geleceğe taşınması amacıyla yapılan çalışmaların da önemine işaret eden Prof. Dr. Beksaç, “Bu duvarlar, esasında Edirne’nin tapusu. Edirne’nin ilk kuruluş sürecinin bir mirası karşımıza çıkıyor. Buraya el atan Valiliğe teşekkür etmek, tüm Edirnelilerin boynunun borcu. Yıllardır çöp ve çalı çırpı içindeydi. Valimizi kutlamak isteriz. Diğer kültür mirası açısından gösterdiği duyarlılık bizi mutlu etti.” ifadelerini kullandı.
Beksaç, kentteki tarihi eserlerin korunması için yapılan çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).