DOLAR 32,3642 -0.37%
EURO 34,7116 -0.32%
ALTIN 2.391,39-1,28
BIST 10.157,741,11%
BITCOIN 18982011,19%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Emniyet kemeri hayata bağlar

Emniyet kemeri hayata bağlar

ABONE OL
20 Nisan 2023 10:22
Emniyet kemeri hayata bağlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri tarafından Ramazan Bayramı öncesi hem uygulama noktasında hem otogarda emniyet kemeri denetimi gerçekleştirildi.

Serhat Şehri Edirne’den bayram tatili vesilesiyle şehir dışına tatile gidecek olan vatandaşlara sürücüler kadar yolcularında emniyet kemeri takma zorunluluğu olduğu belirtildi. Edirne Otogar’da emniyet ekiplerince vatandaşlara emniyet kemeri konusunda bilgilendirici sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi sonrası ise ekipler yolcu taşıyan araçları denetleyerek şoförler kadar seyahat edenlerinde emniyet kemeri takıp takmadığı konusunda inceleme yapıp, araç içindeki vatandaşları uyardı.

“ARACA BİNDİĞİMİZ ZAMAN O KEMERİ TAKMAMIZ GEREKİYOR”

Hemşirelik öğrencisi İdal Usta, “Güzel bir uygulama çevremde gördüğüm ve haberlerde duyduğumuz kazaların çoğu emniyet kemeri takılmadığından dolayı oluyor. Ufak atlatılabilecek sıyrıklar aslında çok büyük kazalara ve insan hayatına mal oluyor. Çoğu insan kemer takımına dikkat etmiyor. Araca bindiğimiz zaman o kemeri takmamız gerekiyor. Bu da Edirne’de yapılan güzel bir uygulama otogarda olması da daha mantıklı. O yüzden böyle bir uygulama olmasına sevindim” dedi.

“EMNİYET KEMERİ İNSANI HAYATA BAĞLIYOR”

Şehir dışına ailesiyle tatile giden ve emniyet kemerinin sadece kendisi değil ailesiyle birlikte önem verdiklerini Tuncay Yılmaz, “Ailece emniyet kemeri takıyoruz. Çocuklarımıza da emniyet kemeri takmayı alıştırdık. En ufak bir hızda bile insan savunmasız kalıyor. Emniyet kemeri insanı gerçekten hayata bağlıyor” dedi.

“EMNİYET KEMERİ GÜZEL ALIŞKANLIK HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”

Geçtiğimiz aylarda bir yolcusunun kemer takmadığı için hafif yaralandığını belirterek tüm yolculara emniyet kemer konusunda uyarıda bulunduklarını vurgulayan özel firma otobüs şoförü Hasan Kenar, “35 yıldır sürekli emniyet kemeri takıyorum. Güzel bir alışkanlık. Herkese tavsiye ediyorum. Araçta levha da var tüm yolcularımıza söylüyoruz” diye ifade etti.

Sinevizyon gösterimi ve kemer denetimi sonrası vatandaşlara ve sürücülere broşür dağıtımı sonrası uygulama sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.