DOLAR 32,3723 -0.35%
EURO 34,7244 -0.26%
ALTIN 2.393,46-1,19
BIST 10.161,821,16%
BITCOIN 19117041,48%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Edirne’de sokak hayvanlarının refahı için önemli adım: Rehabilitasyon Projesi başlatıldı

Edirne’de sokak hayvanlarının refahı için önemli adım: Rehabilitasyon Projesi başlatıldı

ABONE OL
13 Ekim 2023 13:10
Edirne’de sokak hayvanlarının refahı için önemli adım: Rehabilitasyon Projesi başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası arasında, sokakta yaşayan hayvanların kısırlaştırılarak rehabilite edilmeleri için “Sahipsiz Köpeklerin Rehabilitasyonu Projesi” başlatıldı.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Edirne Valiliği, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası arasında, sokakta yaşayan hayvanların kısırlaştırılarak rehabilite edilmeleri amacıyla Valimiz Yunus Sezer’in talimatlarıyla Dostlarımızın Refahı ve Halkımızın Sağlığı için hazırlanan “Sahipsiz Köpeklerin Rehabilitasyonu Projesi”  protokolü imzalandı” denildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada şöyle denildi; “Edirne İli sınırları içerisinde yaşayan sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, tedavisi, aşılarının yapılması, mikroçip ile işaretlenerek kayıt altına alınması, parazit mücadelesi ve kuduz aşılaması gibi işlemler Edirne, Keşan, Uzunköprü Belediyeleri ve serbest veteriner hekimler işbirliğiyle sürdürülecektir. Halkımızın sağlığının ve yarınların geleceği olan çocuklarımızın hayvan sevgisiyle büyümesinin önemini biliyor ve bu yolda can dostlarımızı sokaklarda sahipsiz bırakmıyoruz. İmzalanan protokolle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odasına kayıtlı Veteriner Klinikleri ile Belediye Bakımevleri aracılığıyla başıboş sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve sahiplendirme sayılarını artırarak popülasyonun kontrol altında tutulmasını, yaşam alanlarında sağlıklı ve refah içinde hayatlarını sürdürmelerini hedeflemekteyiz”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.