Edirne’de yol ortasındaki tarihi çeşmenin taşınması çalışmaları tamamlandı.
Uzun yıllardır planlanan ancak başka alana taşınamayan çeşme ile ilgili çalışma Vali Yunus Sezer’in talimatıyla 3 hafta önce başladı.
Saraçlar ile Köprübaşı caddelerinin birleştiği Lozan Caddesi’ne bağlanan noktada yer alan 17’nci yüzyıla tarihlendirilen Hacı Hüseyin (Mezarlık) Çeşmesi’nin taşınması için Edirne Özel İdaresince proje hazırlandı.
Projenin, Kültür Varlıklarını Koruma Edirne Bölge Kurulunca onaylanması sonrası çeşmenin numaralandırılan kesme taş ve tuğlaları söküldü.
Bu yapı elamanları çeşmenin yeniden inşa edileceği 25 Kasım Stadyumu bahçesine taşındı.
Çeşme kısa sürede orijinaline sadık kalınarak önceki bulunduğu alandan yaklaşık 10 metre beri de yeniden inşa edilecek.
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).