DOLAR 32,5262 -0.08%
EURO 34,8014 -0.2%
ALTIN 2.420,86-0,37
BIST 9.757,471,17%
BITCOIN 21600040,07%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’den yardım TIR’ları yola çıktı

Edirne’den yardım TIR’ları yola çıktı

ABONE OL
7 Şubat 2023 14:00
Edirne’den yardım TIR’ları yola çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında Edirne Belediyesi, yardım kampanyası başlatmıştı. Yardım kampanyasının hemen ardından Edirneliler, bölgeye yardım ulaştırabilmek için adeta seferber oldu. Vatandaşlar, AFAD’ın belirlediği ihtiyaç listesindeki hiç kullanılmamış olan malzemeleri Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne getirdi. Bazı Edirneliler ise gönüllü olarak, eşyaların tasnifi, kolilemesi ve paketlenmesinde görev aldı. Edirnelilerin, deprem bölgesine gönderilmesi için getirdiği bazı eşyalar ise duygu dolu anlar yaşattı.

Edirne halkının tüm Türkiye gibi muhteşem bir dayanışma örneği gösterdiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkilen deprem hepimizin yüreğini yaktı, canımızı acıttı. Dün sabah saat 7.00’de deprem olduğu bilgisine ulaştım. O saatten beri sürekli hem belediye olarak hem de tüm kurumlar, valilik olarak ve en önemlisi tüm Edirneliler olarak, hep beraber çalışıyoruz. Edirne halkı tüm Türkiye gibi muhteşem bir dayanışma örneği gösterdi. Göstermeye devam ediyor. Dün öğlen saatlerinde ayni yardım kampanyamızı başlattık. Dün saat:12.00’den beri Edirneliler hem getirdikleri malzemelerle, yardımlarla hem de fiziki olarak, tasniflemede, paketlemede, taşımada inanılmaz destek oluyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Hepimiz çok duygusalız. Oradaki insanları düşündükçe hepimiz çok üzülüyoruz. Çünkü hava şartları çok ağır. Çok zor şartlarda insanlar yardım bekliyorlar. Bizde Edirnelilerin bizlere ulaştırdığı yardımları, emanetleri onlara ulaştırıyoruz. Depremden 5 saat sonra Edirne’den İtfaiyemizin arama kurtarma birimini, toplamda 13 personel, bir kaza kırım aracı ve biri de mobil ikram aracı olmak üzere 3 araçla yola çıktılar. Şuanda Kahramanmaraş Elbistan’da görev yapıyorlar.  Dün gece yarısı bir aracımızı daha yola çıkardık. Bu sabah 6’da bir aracımız daha gitti. Şimdi de TIR’larımızı yüklüyoruz. Bunların içerisinde her şey var, montlar ayakkabılar, bebek maması, bebek bezi gibi her şey. Edirne halkı muhteşem bir dayanışma örneği gösteriyor. Telefonum susmuyor. Herkes arıyor. Kamyon isteyenler var. Bu gördüğünüz TIR’lar bizden hiçbir ücret almadan, bu taşıma işlerini yapıyorlar. Oraya gitmek isteyenler var, belediye personelimiz var, gönüllülerimiz var. Tabi onları oraya gönderemiyoruz. Çünkü oradaki çalışmalar profesyonel. AFAD’ın organizasyonu ile çalışıyoruz. Onlar bizi nereye yönlendirirse, nerde ne ihtiyaç varsa oraya gidiyoruz. Ben Edirnelilere minnettarım. Can kayıpları arttı. Süre uzuyor. Hava çok soğuk. İnsanların hipotermiye girmesinden söz ediliyor. İnşallah böyle bir şey olmaz. Göçük altındakilerde inşallah sağ salim kurtarılır. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnsanlarımız için burada gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Edirnelilerin, ne kadar güzel yürekli, ne kadar muhteşem insanlar olduklarını bir kez daha gösterdiğini belirten Gürkan,  “Zaman zaman bizi ayıran nedenler olabilir ama bugünler zor günler. Birlik olma günleri, bu günlerin siyaseti yok, siyasi düşüncesi yok. Farklı milletlerden, farklı ırklardan olma düşüncesi yok. Bu bir insanlık görevi ve bir insanlık sınavı. Edirneliler, bu sınavdan her zaman olduğu gibi başarıyla çıktılar. Minnettarım ben. Bu şehrin vatandaşı olmaktan, Edirnelilerin Belediye Başkanı olmaktan onur ve gurur duydum. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda yardımlarımız devam ediyor. Onların bize ulaştırdığı her malzemeyi mutlaka deprem bölgesine ulaştıracağız.  Bizim belediye olarak gönderdiklerimizin dışında vatandaşlarımızın getirdiği eşyalarla dolan ilk TIR Hatay’a gidecek, bundan sonraki Malatya’ya gidecek diğer kurumlarla koordineli bir şekilde bunların hepsini sevk edeceğiz. Bir taraftan da yeni gelen eşyaların tasnifi, paketlenmesi, kolilemesine devam edeceğiz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilk TIR’ı belediye meclis üyeleri ile birlikte yolcu etti.  Gürkan, bugün tahminen 4-5 TIR’ın yola çıkacağını söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.