DOLAR 47,1901 0.13%
EURO 54,0262 -0.07%
ALTIN 6.093,031,19
BIST 13.981,05-1,90%
BITCOIN 30320080.40524%
Edirne
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Edirneliler eğitim dönemi öncesi pazarı doldurdu

Edirneliler eğitim dönemi öncesi pazarı doldurdu

Ulus Pazarı'nda yerli vatandaşın akın etmesiyle yoğun bir alışveriş günü yaşandı. 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, Edirneliler pazarın yolunu tutarak hem okul öncesi eksikleri hem kışlık kıyafetleri için alışveriş yaptı.

ABONE OL
29 Ağustos 2025 16:45
Edirneliler eğitim dönemi öncesi pazarı doldurdu
User - Edirneliler eğitim dönemi öncesi pazarı doldurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulus Pazarı’nda yerli vatandaşın akın etmesiyle yoğun bir alışveriş günü yaşandı. 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala, Edirneliler pazarın yolunu tutarak hem okul öncesi eksikleri hem kışlık kıyafetleri için alışveriş yaptı.

Gümrük kapısında yaşanan yoğunluk sebebiyle az sayıda Bulgar vatandaş gelebilse de yerli vatandaşın yoğun olduğunu kaydeden Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, 8 Eylül tarihinde açılacak olan eğitim dönemi öncesi ise pazarsa kırtasiye ürünlerinin uygun fiyatta satılmasının yaşanan yoğunlukta etkili olduğunu vurguladı.

Baris Atkosan 1 - Edirneliler eğitim dönemi öncesi pazarı doldurdu

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan

“EĞİTİM DÖNEMİ ÖNCESİ YERLİ VATANDAŞ PAZARI TERCİH ETTİ”

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, “Okulların açılmasına çok az bir süre kaldı. Herkes artık tatilini bitirip Edirne’ye geri döndü. Sabahın erken saatlerinden başlayan bir yoğunluğumuz, bir kalabalığımız var. Tabii ki son derece memnuniyet verici. Ayrıca yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte yazlık ürünlerde de indirimler var. Esnaf elinde kalan ürünleri bir dahaki sezona bırakmama adına ciddi indirimler yapmış durumda. Bu da tabii ki vatandaşlara son derece olumlu yansıyor. Pazarımızda çok güzel bir hareketlilik, çok güzel bir alışveriş var şu anda. Aynı zamanda kırtasiye ürünleri de pazarlarda uygun fiyatlı. Özellikle çanta konusunda son derece uygun ve kaliteli ürünler mevcut” dedi.

Ulus Pazari 1 1 - Edirneliler eğitim dönemi öncesi pazarı doldurdu

“GÜMRÜK KAPILARINDAKİ YOĞUNLUK AZALMASIYLA BULGAR MÜŞTERİ SAYISI ARTACAK”

Bulgar sayısında ki gözle görülür düşüşün Kapıkule’de yaşanan yoğunluğa bağlayan ve gümrükteki hareketliliği de azalmasıyla Bulgarların tekrar pazarın yolunu tutacağını kaydeden Barış Atkoşan, “Kışlık ürünlerimizde tezgahlarda. Onların fiyatlarında fazla bir artış yok. Geçen sene ile aynı fiyatlar diyebiliriz. Yine yazlık ürünlerde olduğu gibi arz ve talebe göre fiyatlar dengeleniyor. Yerli müşterimizin bu hafta çok yoğun olmasının yanı sıra gümrük kapılarındaki yoğunluk sebebiyle Bulgar müşteri sayısı az. Sanırım iki hafta içerisinde gümrük kapılarındaki yoğunluk sona erer ve Bulgar müşterilerimiz de tekrar pazarımıza gelir” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP