Trakya Üniversitesi, Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasına yönelik araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından yürütülen yüzey araştırmalarında, kentin geçmişine dair yeni izler ortaya çıkarıldı.
Doç. Dr. Ergün Karaca başkanlığında, öğretim üyeleri ile lisans ve doktora öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalar; Edirne Merkez, Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa ilçelerinde yapıldı.

2023 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleri ve Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteğiyle sürdürülen araştırmaların üçüncü sezonu olan 2025 yılı çalışmaları eylül ayında tamamlandı.
Çalışmalar sonucunda, Erken Demir Çağı’ndan Osmanlı dönemine kadar uzanan farklı buluntular tespit edilirken, birçok yeni yerleşim alanı da belirlendi. Edirne’nin arkeolojik ve tarihi zenginliğine ışık tutan yüzey araştırmalarının önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.
Haber Merkezi
GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026GÜNCEL
19 Temmuz 2026MARMARA BÖLGESİ
19 Temmuz 2026