DOLAR 39,4189 0.18%
EURO 45,4924 -0.51%
ALTIN 4.337,061,24
BIST 9.180,57-3,57%
BITCOIN 4126821-2.52453%
Edirne
23°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne’nin de olduğu 51 ilde göçmen kaçakçılarına darbe

Edirne’nin de olduğu 51 ilde göçmen kaçakçılarına darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılarına yönelik Edirne’nin de aralarında bulunduğu 51 ilde düzenlenen operasyonlarda, 273 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 22 düzensiz göçmen yakalandı.

ABONE OL
11 Haziran 2025 11:21
Edirne’nin de olduğu 51 ilde göçmen kaçakçılarına darbe
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılarına yönelik Edirne’nin de aralarında bulunduğu 51 ilde düzenlenen operasyonlarda, 273 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 22 düzensiz göçmen yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada 51 ilde düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 273 organizatörün ve bin 22 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, operasyonların Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya üzerinden yaptığı bilgilendirmeye göre, İstanbul, İzmir, Adana, Van, Edirne ve Gaziantep’in de aralarında bulunduğu 51 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 273 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 98’i tutuklandı. Diğer organizatörlerle ilgili adli işlemler ise devam ediyor.

Operasyonlar; Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlükleri ve Göç İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle yürütüldü. Edirne, Kocaeli, Hatay, Mersin, Muğla, Nevşehir, Trabzon, Hakkari, Şanlıurfa, Antalya, Konya ve Yalova’nın da aralarında olduğu illerde yoğun operasyonlar gerçekleştirildi.

Yakalanan bin 22 düzensiz göçmenin ülkelerine geri gönderilme süreci başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan emniyet güçlerine ve Göç İdaresi personeline teşekkür ederek şu değerlendirmede bulundu:

“Valilerimizi, kaymakamlarımızı, kahraman polislerimizi ve Göç İdaresi personelimizi tebrik ediyorum. Türkiye; göç yönetiminde insan haklarına ve hukuka saygılı, kamu düzeninden ödün vermeyen bir anlayışla tüm dünyaya örnek bir model sunmaktadır. Göç konusunu; düzenli ve düzensiz göç, uluslararası koruma, gönüllü ve onurlu geri dönüş, kaçakçılıkla mücadele ve sınır yönetimi gibi tüm boyutlarıyla ele alıyoruz.”

Haber: Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r