DOLAR 32,5896 0.35%
EURO 34,8578 0.34%
ALTIN 2.496,120,48
BIST 9.660,711,43%
BITCOIN 21049791,65%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Edirne’nin güçlü kadınları bu kent sizin”

“Edirne’nin güçlü kadınları bu kent sizin”

ABONE OL
16 Ekim 2021 01:15
“Edirne’nin güçlü kadınları bu kent sizin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne’nin güçlü ve hayata meydan okuyan kadınları; bu kent sizin, bu dünya sizin, bu hayat sizin. Muhtaç olduğun kudret ise damarlarındaki asil kanda mevcut. Siz yeter ki hayal etmekten ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyin” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında “Özellikle Atatürk devrimleri ve ilkeleri ile aydınlanan Türkiye Cumhuriyeti’nde birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara demokratik hakları verilmiş, kadınlar sosyal hayatta hak ettiği değeri kazanmıştır” dedi.

Kadınların yaşamın her alanında üstlendiği görevi başarıyla yerine getirmekte olduğunu belirten Gürkan, “Ancak, kadınların siyasette, sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile ve çalışma hayatında, kısacası toplumsal yaşamın tüm alanlarında erkeklerle eşit haklara sahip olması ve bu hakların pozitif ayrımcılıkla daha da zenginleştirilmesi gerekmektedir” dedi.

Edirne Belediyesi olarak kadınların her alanda daha da özgürleşebilmesi için birçok önemli projeyi hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Gürkan, Edirne’de kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla birçok kentte birçok merkez açtıklarını dile getirdi.

“Üstlendiği ‘Anne’, ‘Eş’ ve ‘İş kadını’ gibi görevleri en iyi şekilde yerine getirerek, hayatın ağır şartları altında mücadele eden; hayatımızın mimarları kadınlarımızın her daim destekçisi olmaya devam edeceğiz” diyen Gürkan, “Tüm bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, Edirne’nin güçlü kadınlarına da bir kez daha seslenmek istiyorum; Bu kent sizin, bu dünya sizin, bu hayat sizin. Muhtaç olduğun kudret ise damarlarındaki asil kanda mevcut. Siz yeter ki hayal etmekten ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyin” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.