DOLAR 32,3829 -0.33%
EURO 34,8028 -0.14%
ALTIN 2.410,08-0,50
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1856844-4,38%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı Akın mazbatasını alacak

Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı Akın mazbatasını alacak

ABONE OL
2 Nisan 2024 17:55
Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı Akın mazbatasını alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 157 yıllık Edirne Belediyesi’nin ilk kadın Belediye Başkanı olan Filiz Gencan Akın Perşembe günü mazbatasını alacak. Akın, son sandık kapanana kadar umutlarını hiç yitirmediğini belirterek, mazbata sonrası hemen sahaya ineceklerini söyledi.

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Edirneli seçmenlerin oylarıyla Edirne Belediyesi’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak seçilen Av. Filiz Gencan Akın, Perşembe günü mazbatasını alarak göreve başlayacak.

Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak Türkiye’nin ulusal basınında ve Yunan Basınında da yer aldıklarını kaydeden Filiz Gencan Akın, “Edirne’de bir kadın devrimi gerçekleştirdik. Edirne Kadın Belediye Başkanı olmak o kadar değerli, o kadar büyük bir gurur benim için” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE’DE BİR KADIN DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Türkiye’nin ulusal basını ve Yunan Basınında yer aldıklarını, kentte adeta bir kadın devrimi olduğunu vurgulayan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, “Ben de çok onurlu ve gururluyum. Gerçekten ilk gece inanılmaz büyük bir coşkuyla halkımızla buluştuk. Daha sonrasında da ulusal basında Edirne tarihinde bir ilki gerçekleştirerek adımızı duyurduk. O yüzden de çok mutluyum. Hatta Yunan Basınına dahi konu olmuşuz. Bu da bizi de çok mutlu etti. Ben hep diyordum, bir kadın devrimi oluyor Edirne’de. Gerçekten bir kadın devrimi gerçekleştirdik. Muhtar adaylarımıza da gerçekten başarılar diliyorum. Bu dönemde onlarla birlikte çalışmış olmaktan da büyük bir mutluluk duyacağım. Mazbatamızda bugün yaptığımız görüşme neticesinde Perşembe günü olduğunu öğrendik. Perşembe günü saatle ilgili de sosyal medya hesaplarımıza, veri hesaplarımızdan duyurusunu yapacağız. Yine çok coşkulu bir şekilde bir araya gelerek törenimizi gerçekleştireceğiz. Bu arada bugün çok değerli bir meslektaşımızı kaybettik. Bir tarafımız çok üzgün. Değerli meslektaşım Metin Kıray başsağlığı diliyorum ailesine de. O açıdan da üzgün bir günümüz” dedi.

“MAZABATAYI ALDIKTAN SONRA SAHADA OLACAĞIZ, ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ “

Filiz Gencan Akın, “Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. Olumsuz her şeye kulaklarımı tıkadım. Ve sadece yola devam ettim. Sadece ne kadar çok hemşerimle bir araya gelebilirim. Onlarla daha fazla nasıl kucaklaşabilirim. Derdimizi nasıl anlatabiliriz? O yüzden o ana kadar son sandık kapanana kadar hep umutluyduk. Ama tabii ki seçim sonucunu öğrendikten sonra her ne kadar beklediğimiz bir süreç olsa bir taraftan nedeniyle Edirne Kadın Belediye Başkanı olmak o kadar değerli ki benim için. O kadar büyük bir gurur ki. Ertesi gün uyandığımda tabii şunu düşündüm. Bir taraftan oy veren bütün hemşehrilerime gerçekten minnet borçluyum. Ama diğer taraftan da oy vermeyen hemşehrilerime de düşündüm. Acaba onların artık gönlünü nasıl kazanabilirim? Ve seçim sürecinde söylediklerimizin eyleme nasıl geçilebilirim? Ve inanın hemen ayağa kalktım. Ondan sonra zaten o kadar güçlü bir motivasyon vardı ki hemen neler yapabiliriz diye. Hem ekibimizle tekrar bir araya geldik. Hem çalışmalarımızı başlattık. Yani hiç zaman kaybetmedik. Zaten öyle öngörüyorduk. Hiç durmayacağız dedik. Şimdi de öyle olacak. Mazbatamızı aldıktan sonra hemen sahalara geri dönüyoruz. Çalışmalarımızı başlatıyoruz. Ben belediyede çalışan arkadaşlardan da gerçekten o kadar motivasyonları yüksek ki. Bir an önce böyle işimize koyulma gayretindeyiz. O yüzden çok mutluyum. 5 yıl boyunca da bu böyle devam edecek diye noktaladı.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.