Edirne Valiliği tarafından yürütülen “Tarihi Konakları İhya Projesi” çerçevesinde, Kaleiçi semtinde uzun yıllardır atıl durumda bulunan tarihi konaklar tek tek gün yüzüne çıkarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Maarif Caddesi Manyas Karakolu Sokak’ta yer alan ve yaklaşık 20 yıldır harabe halde duran bitişik iki konağın yıkımı gerçekleştirildi.
Yıkım çalışmaları, Edirne Valiliği himayesinde, özel bir şirket sorumluluğunda ekipler tarafından vinç yardımıyla yapıldı. Binaların taşıdığı risk ve çevreye verdiği tehlike nedeniyle yıkım sürecinin kaçınılmaz hale geldiği belirtilirken, projeye göre söz konusu yapıların aslına uygun olarak yeniden inşa edileceği bildirildi.
Kaleiçi’nin tarihi dokusuyla bütünleşmiş birçok konağın bugüne kadar restore edildiğini ya da yıkılıp yeniden yapıldığını hatırlatan yetkililer, bu iki konağın da aynı titizlikle şehre kazandırılacağını belirtti.
“KALEİÇİ SAKİNLERİ 20 YILDIR BU YAPILARA MÜDAHALEYİ BEKLİYORDU”
Semt sakinleri, yıllardır kötü bir görüntüye sebep olan bu iki konağın yıkılmasının kaçınılmaz hale geldiğini, yılların ve mevsimlerin etkisiyle her an çökme riski taşıdığını ifade etti. Yıkımın gerçekleşmesiyle hem güvenliğin sağlandığını hem de semtin estetik görüntüsünün korunacağını söyleyen vatandaşlar, Valiliğin bu konakları da diğer örneklerde olduğu gibi Kaleiçi’ne kazandıracak olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.
Haber: Erkan Ekşi
GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026GÜNCEL
02 Eylül 2026MARMARA BÖLGESİ
02 Eylül 2026Zorunlu çerezler dışındaki hiçbir çerez ve üçüncü taraf hizmeti, siz onay vermeden çalışmaz. İstatistik (Google Analytics) ve bildirim (OneSignal) hizmetleri yalnızca onayınızla yüklenir.
Sitenin çalışması ve güvenliği için gereklidir. Kapatılamaz.
Tercihlerinizi hatırlar ve gömülü içeriğin çalışmasını sağlar.
Ziyaret istatistiklerini ölçmemizi sağlar. Alıcı: Google Analytics (Google Ireland Ltd.).
Tarayıcı bildirimlerine abone olmanız için kullanılır. Alıcı: OneSignal (ABD).