DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2053940-0,94%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’ye Cumhuriyet yolunda güçlü vaatler

Edirne’ye Cumhuriyet yolunda güçlü vaatler

CHP Edirne Belediye Başkanı Adayı Av. Filiz Gencan Akın, 6 ana başlıkta Edirne’nin her kesimine dokunacak olan 84 sosyal projesini açıkladı. Edirne'nin Cumhuriyet yolunda yürüdüğünü ve bu yoldan dönmeyeceğini belirten Akın, Edirne'nin geleceğini daha güçlü ve yaşam konforunun artacağı bir kent yapma sözü verdi.

ABONE OL
16 Mart 2024 21:53
Edirne’ye Cumhuriyet yolunda güçlü vaatler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Belediye Başkanı Adayı Av. Filiz Gencan Akın, Dirençli Kentler, Ulaşım Projeleri, Yeşil Edirne Projeleri, Turizm Projeleri. Mekansal Projeler ve Sosyal Politikalar olmak üzere 6 ana başlıkta Edirne’nin her kesimine dokunacak olan 84 sosyal projesini açıkladı.

KAHRAMAN’DAN AK PARTİ ADAYINA ATATÜRK EVİ ELEŞTİRİSİ

Proje lansman toplantısının açılışında konuşan CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman seçime iki hafta gibi kısa bir süre kaldığını ve bunun bir yerel değil zihniyetler secimi olacağını savunarak, “AK Parti adayının projelerinin arasında bir tane çok dikkatimi çekti. Edirne’ye Atatürk Evi yapacaklarmış. Peki, ben şimdi buradan sormak isterim kendilerine. Atatürk evi yaptıklarında o kurdeleyi kesersek bizim kurucu önderimize ve arkadaşlarına iki ayyaş diyen genel başkanlarını buraya davet edecekler mi? Edirne Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşerilerinin olduğu şehir. Buna asla izin vermeyecektir. 2 hafta sonra bu kenti Av. Filiz Gencan Akın ile yöneteceğiz” dedi.

Ardından “Edirne’nin Umudu Filiz Gencan” tezahüratları eşliğinde sahneye gelen CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, kendisini bir cumhuriyet kadını olarak tanımlayarak, sosyal hayat, çalışma hayatı ve siyasette var olma cesaretini bu değerlerden aldığını belirtti.

Ailesinin kendisini okutmasının arkasında Atatürk Cumhuriyeti’nin olduğunu ifade eden Akın, “İyi ki Edirneliyim” diyerek kente ve cumhuriyete olan borcunu ödemek istediğini dile getirdi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Atatürk’ün partisinin emanetini daha ileriye taşıma zamanı geldiğini vurgulayan Akın, Edirne’nin geleceğini daha güçlü ve yaşam konforunun artacağı bir kent yapma sözü verdi.

Edirne’nin cumhuriyet yolunda yürüdüğünü ve bu yoldan dönmeyeceğini belirten Akın, kentin sorunlarını bildiğini ve ihtiyaçlarına kararlılıkla çözüm getireceklerini söyledi. Kendisinin ve ekibinin gençlik, enerji ve kararlılıkla Edirne için hedeflere ulaşacaklarını ifade eden Akın, “İyisi değil, en iyisi için; güzeli değil, en güzeli için hazırız, geliyoruz” dedi.

HER KESİME DOKUNAN PROJELER

6 ana başlıkta oluşturulan 84 sosyal projesinin 28’ini sahnede açıklayan Filiz Gencan Akın’ın; Dirençli Kentler, Temiz Suya Erişim, Toplu Taşıma Denetim Altında, Şehirler Arası Otobüs Terminali, Otopark Sorunu Çözeceğiz, Trafik Sorunu Çözeceğiz, Bisiklet Yolları, Başkan Park, Balkanların Yükselen Yıldızı Edirne, Yuvam Edirne Kreşleri, Sokak Hayvanları Tedavi, Bungalov, Tematik Köy ve Karavan Park, Kapalı Pazar Alanı, Çalgıcı Mektebi ve Zanaatkarlar Çarşısı, Kız Öğrenci Yurdu, Hıdırlık Tabya Seyirlik Terası, Spor Merkezi Edirne, Mahalle Konakları, Kent Lokantası, Emeklilerimiz, Sevgi Kart, Halk Ekmek, Güçlü Kadın Güçlü Aile, Gençlere Tam Destek, 365 Gün Şenlik, Doğa Kazanacak Edirne Kazanacak, Bereketli Toprakların Üretken Çiftçileri projeleri dikkat çekti.

“KENTİ BİLİMİN IŞIĞINDA, İNŞAATIN RANTI DEĞİL GÜVENLİ KONUT ANLAYIŞI İLE İNŞA EDECEĞİZ”

Tüm ülkeyi yasa boğan 6 Şubat depreminin ardından afetlere hazırlıklı olmanın öneminin acı bir şekilde yüzümüze çarpıldığını belirten Akın, “22 yıl ülkemizi yönetenler bizlere depreme hazırlayamadı, vergilerimizin hesabını veremedi. Hatta deprem zedeye çadır sattılar. Hem afete müdahale hem insanlıkta sınıfta kaldılar. Afet hazırlıklarının bütünlük bir şekilde planlanmasının önemini bilim insanları yıllardır anlatıyor. Önceki dönemde kurulan Afet İşleri Müdürlüğü’nü aktif hale getirerek deprem anında kullanılmak üzere toplama alanları oluşturacağız. Mahalle afet konteynerleri her mahallede halkımızın rahatlıkla ulaşabileceği noktalara yerleştireceğiz. Belediye bünyesinde arama-kurtarma birimi kuracağız. Edirnelilerin güvenli yaşayacağı bir kenti bilimin ışığında, inşaatın rantı değil güvenli konut anlayışı ile inşa edeceğiz” dedi.

KONUTTA KULLANILAN SUYA VE ULAŞIMA YÜZDE 20 İNDİRİM

Akın, ana ishale hatlarından ve şehir şebekesinden yenilemeleri en kısa sürede tamamlayarak kayıp kaçak oranlarını minimum seviyeye düşürerek su tasarrufunu sağlayıp konut abonelerine yüzde 20 oranında indirim uygulayacaklarını belirterek, Marka bir şehre yakışır şekilde toplu ulaşım alanlarımızın altyapını güçlendireceğiz, “Mevcut sorunları gidereceğiz. Toplu Taşıma Takip Merkezi kuracağız. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat hakkı güvencemiz altında. Tam ve öğrenci biniş ücretlerinde yüzde 20 indirim yapacağız. Toplu taşıma ücretlerinde yapılacak indirimler nedeniyle esnafa gelir desteğinde bulunacağız” dedi.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ

Edirne’nin Türkiye’nin en güzeli sınır kentlerinden bir tanesi olduğunu belirten Akın, “Edirne’mizi ülkemizin güzelliğine yakışır şekilde dizayn etmek boynumuzun borcu. Edirne’ye misafirlerini güzel bir otobüs terminali ile karşılamak yakışır. Edirne şehirler arası otobüs terminalini şehrimize yakışır hale getireceğiz” dedi.

KATLI VE MEKANİK OTOPARKLAR

Edirne’de artan nüfus ile birlikte şehir içi kullanımındaki araç sayısının da paralel olarak arttığını belirten Akın, “Bu artışa yönelik bir planlama ihtiyacının ortaya çıkmasıyla Edirne’mizde oluşan otopark sorununu katlı, mekanik ve yol üstü otopark düzenlemeleri yaparak en kısa sürede çözüme kavuşturacağız” dedi.

BİSİKLET YOLLARI İLE BİSİKLET KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Bisiklet yolları ile Edirne’de ulaşım daha çok çeşitlendireceklerini ve sürdürülebilir bir altyapı oluşturacaklarını belirten Akın, “Bisiklet yürüme gibi aktif kullanım türlerini destekleyen alanları ve yolları çoğaltarak 5 yılda 20 kilometrelik bisiklet yolu yapacağız. Balkan yerleşkesinden Karaağaç’a kadar Güney Çevre yolu üzerinde güvenli bisiklet yolu oluşturacağız” dedi.

BALKAN PARK EDİRNE’YE NEFES OLACAK

Akın, Edirne’nin tüm kültürel zenginliğini yansıtacak tematik özel bir proje olan Balkan Park Projesi’ni hayata geçireceklerini belirterek, “Bu projeyle Edirne’mizin çekim merkezi olmasını sağlayacağız. Şükrüpaşa Mahallesi’nde Mevlana Camii karşısında bulunan alanda doğal yaşamın devamlılığı için vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirebileceği bir ortam sunacağız. Sağlıklı, doğaya saygılı ve sosyal nesiller yetiştirebilmek için aktivite gerçekleştirmeye ve sosyalleşmeye uygun eriştirebilir oyun alanları kuracağız. Aqua Park yaparak yaz aylarında vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız” dedi.

“EDİRNE SADECE BİR UCUZLUK PAZARI OLARAK GÖRÜLEMEZ”

Balkan coğrafyasındaki kentlerle bir arada B40 Balkan kentleri ağı vasıtasıyla kentimizin eşsiz potansiyelini harekete geçirecek ve Edirne’yi bir marka şehir haline getireceklerini belirten Akın, “Koca Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış tarihi Roma İmparatorluğu’na uzanan Edirne sadece bir ucuzluk pazarı olarak görülemez. Bizim kadim bir tarihimiz var. Bu tarihi mirası en iyi şekilde değerlendireceğiz. Balkan ülkelerinin halklarıyla Edirneliler arasında kültürel ve ekonomik köprüler inşa edeceğiz. Gastronomi, kültür ve doğa turizmde özel stratejiler geliştireceğiz” dedi.

“KADINI EVE KAPATAN ZİHNİYETE KARŞI, HAYATA KATAN OLACAĞIZ”

Yuvam Edirne Kreşleri ile kadını eve kapatan zihniyete karşı, hayata katan olacaklarını belirten Akın, “Çocuklar kreşe anneler işe gidecek. 5 yılda 10 kreşle çocuklarımıza ve annelerimize destek olacağız” dedi.

“CAN DOSTLARIMIZA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKACAĞIZ”

Sokak Hayvanları Tedavi-Rehabilitasyon Merkezi ve Can Dostlar Doğal Yaşam Parkı oluşturacaklarını belirten Akın, “Can dostlarımıza canımız gibi bakacağız. Bu merkez sayesinde sağlıklı ve güvenli yaşam alanına kavuşacaklar” dedi.

BUNGOLOV, TEMATİK KÖY VE KARAVAN PARKI PROJESİ

Akın, yeşille bütünleşik doğa yürüyüşlerine imkan sağlayan bungalov, tematik köy ve karavan parkı projesi ile turistlerin konaklama oranını arttıracaklarını söyledi.

ÇALGICI MEKTEBİ VE ZANAATKARLAR ÇARŞISI

“Birileri var, ben sanatın içine tükürürüm diyor. Sanata düşman, müziğe düşman. Kapkaranlık bir dünya hayali kuruyorlar. Oysa atamızın dediği gibi, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kokmuş demektir” diyen Akın, “Biz Edirne’de hayat damarlarımızı güçlendireceğiz. Çalgıcı mektebi en güzel ritimlerin ve en güzel ezgilerin yükseldiği, hayatımızın neşesi, en doğal özelliğimiz, en önemli zenginliğimiz olacak. Özel projemiz ile kentimizin sosyal ve ekonomik hayatına değer katacağız. Müzisyen eğitim merkezi, genç müzik gruplarının oluşturulması, ses kayıt stüdyosu, konservatuara hazırlık kursları, lisanslı müzisyenler, video kayıt stüdyosu, sosyal mecra ve sosyal medya tanıtım desteği, eser tescil desteği sağlayacağız” dedi.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU

Akın, kız çocuklarının güvenli ve kaliteli bir eğitim alarak tarikat ve cemaatlerin pençesine düşmemesi amacıyla Kız Öğrenci Yurdu açacaklarını belirterek, “Edirne’mizde eğitimlerini rahatça tamamlayabilmesini sağlayacağız” dedi.

KENT LOKANTASI

Özellikle öğrencilerin yaşadığı bölgelerde kent lokantaları açacaklarını belirten Akın, lezzetli, güvenilir ve ekonomik yemeğe erişim imkanı sağlayacaklarını söyledi.

“EMEKLİLERE AYLIK BİN LİRA DESTEK

Emeklilere enerji giderleri konusunda destek vereceklerini anlatan Filiz Gencan Akın, “Emeklimiz perişan halde. Yandaşlarına para bulanlar, bu ülkenin emeklisine para bitti, başınızın çaresine bakın diyor. Ömrünü ülkemizin kalkınmasına ve refah seviyesinin artırılmasına adayan elleri öpülesi emeklilerimiz, günümüz ekonomik koşulları altında 10 bin TL maaşa mahkum edildi. Biz, ihtiyaç sahibi emeklilerimize aylık toplam 1000 TL elektrik, su ve doğalgaz desteği sağlayacağız” dedi.

SEVGİ KART İLE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE HER AY 2 BİN TL ALIŞVERİŞ DESTEĞİ

Hayata geçirecekleri sevgi kart ile emekliler ve ev hanımları başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sadece yerel esnaftan kullanabilecekleri her ay 2 bin TL alışveriş desteğinde bulunacaklarını söyledi.

“ÖĞRENCİLERE BURS KOOPERATİFİ”

Gençlerin, büyük ekonomik ve sosyal kriz nedeniyle işsizlik ve geleceksizlik çemberinin içine sıkışmış durumda olduğunu belirten Akın, “Oysa Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi ve cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimiz bu muameleyi asla hak etmiyor. Edirne Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi çağdaş bir geleceğe hazırlayan gençlerinin yanında olacak. Eğitimden, istihdama ve gençlere yönelik sosyal alanların artırılmasına kadar gençleri her alanda destekleyeceğiz. BURS-KOOP, Edirne Belediyesi, belediyemizin iştirakleri, meslek odaları, akademik odalar, ticaret sanayi odası ve ticaret borsası gibi kurum ve kuruluşların öncülüğünde oluşturulacak olan Burs Kooperatifi sayesinde, merkez ilçemizde ikamet edip, merkez ilçe dışında üniversite öğrenimi gören öğrencilerimize burs desteğinde bulunacağız. Kariyer ve istihdam merkezi Genç Kafe’yi hayata geçireceğiz” dedi

Proje tanıtım sonrası CHP Edirne Belediye Meclis ve İl Genel Meclis adaylarının sahnede poz vermesiyle toplantı sona erdi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.