DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20772451,53%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eften püften gündem

Eften püften gündem

ABONE OL
3 Nisan 2020 12:32
Eften püften gündem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsünün yayılma döneminde, acil durumlar hariç sokağa çıkmayın önerisinin yapıldığı, 89 hastanın tedavi edildiği, apartmanların karantina altına alındığını unutarak toplandılar…

İçişleri Bakanlığı’nın Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarını iptal etmesine rağmen, Edirne İl Genel Meclisi valiliğin özel izni ile toplanarak, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinin köy konaklarının durumu, Erikli, Mecidiye ile Yayla sahillerinde kiralanan yerlere ilişkin komisyon raporunu, Uzunköprü Kurtbey Köyü’ne içkili alanların belirlenmesi gibi hayati konularında ele alındığı önemli bir toplantı yaptı.

İçişleri Bakanlığı 26 Mart tarihinde, “Valilik ve kaymakamlıklarca 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri hükmü uyarınca büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesi sağlanmalı. Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde ilgili mevzuatı çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılmasına gerekli sağlık tedbirler alınarak izin verilecek.” genelge yayınladı.

ÖZEL İZİNLE TOPLANDI

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Vali Ekrem Canalp’e başvurarak, gündemde önemli konular olduğunu, ‘mahalli idarenin görevlerini aksatmayacak’ konular olduğunu gerekçe göstererek izin istedi. Edirne Valisi Ekrem Canalp’te olağanüstü toplantı yapılmasına izin verdi.

GÖRÜŞÜLEN HAYATİ KONULAR NELER?

Edirne İl Genel Meclisi Mehmet Geçmiş başkanlığında 1 Nisan günü toplanarak, ‘hayati’ nitelikteki konuları ele alarak tartıştı ve karara bağladı. Gündeme göre, meclis çoğunluğun olduğunun anlaşılması üzerine bir önceki toplantıya ait tutanağın okunmasından sonra ilçe özel idarelerinin kapatılması konusunu masaya yatırdı. Ardından mali yatırım konusunda meclise iade edilen kararın görüşülmesi ve sonrasında da, gizli oyla 3 encümen üyesi ve ihtisas komisyonlarının üyelerini seçti.

KURTBEY KÖYÜNDE İÇKİLİ YER KONUSU ELE ALINDI

Edirne İl Genel Meclisi üyeleri 20129 yılı mali denetim raporunu görüştükten sonra, UTE Holding A.Ş. Hisse Devri konusunu karara bağladı. Şehir Stadının özel idareye tahsisi konusunda Gençlik ve Spor Komisyonu Raporunun değerlendirilmesinden sonra, Uzunköprü’nün Kurtbey Köyü içkili yer bölgesinin tespiti konusunda önemli bir karara imza atıldı.

EK ÜCRET ALDIKLARI KOMİSYON RAPORLARI UNUTULMADI

Toplantı yapması nedeniyle il genel meclisi üyelerinin ek ücret aldığı komisyon raporlarından da bol bol mecliste ele alındı. Edirne’de tarım arazilerinin toplulaştırılma çalışmalarına yönelik, Erikli, Mecidiye ve Yayla Sahillerinde kiralanan alanlar, TARSİM Sigortası, Meriç ve Uzunköprü ilçelerindeki köy konaklarının durumu, köylere yapılan kitaplıklar, Uzunköprü ve Meriç ilçelerinin köylerinin içme suyu depolarının bakım, çevre düzeni, su dağıtımı, Trakya Çevre Planı, Edirne’deki özel Engelli Bakım Merkezleri, Yunanistan’a geçmek için gelen göçmenler hakkındaki komisyonlara ait raporlar ele alınarak değerlendirildi.

HANGİ KONU ACİL

Türkiye’nin ‘evde kal’ kampanyası yürüttüğü, Korona Virüsünün hızla yayıldığı, bir kişinin 30 kişiye bulaştırma riski olduğu tıbbi verilerle ortada dururken, hangi mantıkla ağırlıklı olarak komisyon raporlarının ele alınması için böyle bir toplantının olağanüstü olarak yapıldığı anlaşılamadı.

KOMİSYON PARALARI NE OLACAK

Edirne İl Genel Meclisi’nin olağanüstü toplantısında komisyonlar nedeniyle il genel meclisi üyelerinin alacağı ücretleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, ‘Biz bize yeteriz’ kampanyasına bağışlanıp bağışlanmayacağı da bir başka soru olarak gündeme geldi. Edirne’nin ilçelerinden gelerek virüsü yayma veya kapma riskine rağmen, birçok apartmanın karantina altına alındığı bir dönemde olağanüstü toplantı yapılması vatandaşlara ‘evden çıkmayın’ çağrısı yapan siyasilerin kendilerinin bunu uygulamaması da bir başka eleştiri konusu oldu.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.