DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20287015,54%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Egemenlik milletindir

Egemenlik milletindir

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” anlayışıyla 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi 104 yaşında. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağanı olan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı yine tek yürek ve tek nefes olarak kutluyoruz.

ABONE OL
23 Nisan 2024 10:09
Egemenlik milletindir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıldönümü bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de meydanlarda ve okullarda coşku içinde kutlanacak.

Edirne’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bugün saat 10.00’daİl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı başkanlığında Mehmet Ruşen Erkut Ortaokulu Müdürü Mustafa Anıl Çıtak, öğretmen, öğrenciler ve Balkan Çocuk Şenliğine katılan öğrencilerin Edirne Valisi Yunus Sezer’i makamında ziyaret etmesi ile başlayacak.

ATATÜRK ANITINDA TÖREN

Ardından saat 10.30’da Valilik önünden başlayarak Atatürk Anıtı’nda son bulacak olan Balkan Çocuk Şenliği Yürüyüşü düzenlenecek. Anıttaki tören Saat 10.40’ta  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayacak. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okunacak.

ŞENLİKLER SARAÇLAR CADESİNDE

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı kentin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi’nde devam edecek. Buradaki etkinlikler çocuklar adına Mehmet Ruşen Erkut Ortaokulu öğrencisi Yiğit Kağan Duran’ın yapacağı konuşma ile başlayacak. Ardından Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirilecek. İlk ve Ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

ETKİNLİKLER GÜN BOYU DEVAM EDECEK

Saraçlar Caddesi’nde Balkan Çocuk Şenliği programı kapsamında gün boyunca sürecek olan etkinliklerde; halkoyunları ekipleri gösterilerini sergileyecek. Kurulun çadırlarda ise Ebru sanatı, Zeka oyunları, Geleneksel Çocuk Oyunları, Resim ve Teknoloji ile Tasarım Sergileri, Masa Tenisi Yarışmaları, Karate Gösterileri, Halat Çekme, Penaltı Atma ve Dart Yarışmaları düzenlenecek.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.