DOLAR 32,3812 -0.13%
EURO 34,6945 -0.32%
ALTIN 2.401,27-1,37
BIST 10.051,89-0,31%
BITCOIN 1981477-2,28%
Edirne
15°

KAPALI

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Eğitim emekçileri eylem kararı aldı

Eğitim emekçileri eylem kararı aldı

ABONE OL
11 Eylül 2023 10:20
Eğitim emekçileri eylem kararı aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, “Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz” başlığıyla eylemlilik sürecini başlatacaklarını duyurdu. Akçay, eğitim çalışanlarının sefalet içinde olduğunu söyledi.

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, yaptığı açıklamada, Eğitim çalışanlarının sefalet içinde olduğunu ve yaşanan sıkıntılar nedeniyle eylem kararı aldıklarını belirterek “Tüm kamu emekçileri gibi; eğitim emekçileri geçinemiyor, ailesinin ihtiyaçlarını gideremiyor, her ay borç batağına biraz daha batıyor, yanlış politikalar nedeniyle toplumda hak ettiği saygıyı göremiyor. Bu böyle gidemez! Bıçak artık kemiğe dayanmakla kalmamış, kesmeye başlamıştır” dedi.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANMAKLA KALMAMIŞ KESMEYE BAŞLAMIŞTIR!”

Memur ve memur emeklisinin 2024 ve 2025’te alacağı ücretlerin belirlendiği 7. Dönem Toplu sözleşmesi, ülkemizde her şey durmadan pahalanırken insan emeğinin günden güne ne kadar ucuzlaştırıldığının göstergesi olduğunu belirten Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Akçay, “TÜİK’in belirlediği sahte enflasyon oranları, tokların doluşup yoksullaştırılan kamu emekçisinin kaderine karar verdiği görüşme masası, kapalı kapılar ardında toplantılar, sarı sendikaların mikrofonlar önünde göstermelik itirazları, yapısı nedeniyle zaten adil olması beklenemeyecek olan Kamu Hakem Heyeti’nin devreye girmesi derken müzakere değil müsamere yapılmıştır ve perde, kamu emekçisine sefalet kararıyla kapanmıştır. Onca büyük laf, onca vaat, onca beklentinin ardından bu sürecin sonunda yine hükümetin utanç verici zam teklifinin kabul edilmesi, ortada alın terimiz için bir görüşme değil bir dayatma olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Belirlenen zam teklifi hem bugünün gerçek enflasyon rakamlarının hem de Merkez Bankası’nın önümüzdeki yıl için açıkladığı ve yine kim bilir kaç kez revize ederek yukarıya çekeceği iyimser enflasyon rakamlarının dahi altında kalmıştır.

TİS sürecinde anlaşma sağlanan maddeler bile şeffaf biçimde bizlere aktarılmamış ve hatta geçen TİS dönemlerinden kalan bazı kazanımlar yeniymiş gibi yansıtılmıştır. Sadece insanlık onuruna yakışır bir ücret değil, insanlık onuruna yaraşır koşullarda çalışma hakkımız da gasp edilmiştir. Özetle; mesleki haklarımızı seçimlerden seçimlere hatırlayan yöneticiler, sarı sendikaların da yardımıyla bizlerin tüm taleplerini bir dönem daha askıya almıştır” dedi.

“BİZE REVA GÖRÜLEN BU SEFALETİ KABUL ETMİYORUZ”

“Eğitim emekçilerinin gerçek hak savunucusu olan Eğitim-İş olarak bu rezaleti, bize reva görülen bu sefaleti kabul etmiyoruz ve yoğun bir eylemlilik süreci başlatıyoruz” diyen Akçay, şunları söyledi;

““Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz” başlığıyla başlattığımız bu süreç çerçevesinde sesimizi duyurmak için yapacaklarımız şöyledir: 7 Eylül Perşembe – Sosyal medya etkinliği 8 Eylül Cuma- İş yerlerinde açıklama 15 Eylül Cuma – İllerde maaş bordroları ile açıklama, 15 Ekim Pazar- İllerde stant ve sembolik çadır kurulması-broşür ile bilgilendirme yapılması, 15 Ekim Pazar – Sosyal medya etkinliği, 1-2-3 Kasım – Kokart takma eylemi, 4 Kasım Cumartesi – Konya ve Kocaeli merkezli bölge eylemleri, 11 Kasım Cumartesi – Ordu ve Aydın merkezli bölge eylemleri, 18 Kasım Cumartesi – Tekirdağ ve Van merkezli bölge eylemleri, 21-23 Kasım  – Sosyal medya etkinliği, 24 Kasım Cuma – Üretimden gelen gücümüzü kullanma, iş bırakma, 25 Kasım Cumartesi – Büyük Ankara buluşması. Tüm kamu emekçileri gibi; eğitim emekçileri geçinemiyor, haklarına kavuşamıyor, ailesinin ihtiyaçlarını gideremiyor, her ay borç batağına biraz daha batıyor, yanlış politikalar nedeniyle toplumda hak ettiği saygıyı göremiyor. Bu böyle gidemez! Bıçak artık kemiğe dayanmakla kalmamış, kesmeye başlamıştır! Dünyada Başöğretmen unvanlı bir liderin kurduğu tek ülke olan Türkiye Cumhuriyeti, dünyada öğretmenlerin en kötü koşul ve ücretlerle çalıştığı bir emek cehennemine dönüştürülemez. Haklarımız için, taleplerimizi sağır kulaklara işittirmek için, zalimlik karşısında nasıl bir araya gelebildiğimizi göstermek için, tıpkı öğrencilerimize öğrettiğimiz gibi haksızlık karşısında sessiz kalmayacağımızı vurgulamak için hepinizi birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Birlikte güçlüyüz, birlikte başarabiliriz ve birlikte değiştireceğiz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.