DOLAR 32,2778 -0.21%
EURO 34,8322 0.01%
ALTIN 2.413,150,84
BIST 10.292,150,15%
BITCOIN 2060758-0,26%
Edirne
23°

AÇIK

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Eğitim İş’ten Meslek Kanunu eleştirisi

Eğitim İş’ten Meslek Kanunu eleştirisi

ABONE OL
16 Aralık 2021 11:08
Eğitim İş’ten Meslek Kanunu eleştirisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in öğretmenlerin kapsamlı meslek kanununa kavuşacağına dair açıklamasını eleştirerek, öğretmenlik meslek kanunu kandırmacasına hayır” dedi.

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, yaptığı açıklamada öğretmenliği, öğretme sanatı olduğunu vurgulayarak, kamuda en çok çalışanın bulunduğu öğretmenlik mesleğine ilişkin bir meslek kanunu düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti iktidarı eliyle yapılan hiçbir düzenlemenin öğretmenlik mesleğine ve eğitime yararı olmadığını ve aksine onarılmaz zararlara yol açtığını savunan Akçay, “Uzman öğretmenlik-başöğretmenlik düzenlemesinin yarattığı haksızlığın üzerinden 16 yıl geçmiş olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı’nın bu haksızlığı görmezden gelerek 20. Milli Eğitim Şurası’nda aynı mağduriyeti dile getirmesi kabul edilemez. Meslek kanunu ile düzenleme yapılacağı açıklanan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili sınavın getirilmesi doğru bir yaklaşım olmayıp, yıllarca dile getirdiğimiz gibi ek ödeme, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanları kullanılmadan ve kıdem esas alınarak tüm öğretmenlere yapılmalıdır” dedi.

“AK Parti iktidarının amacı, öğretmenlik mesleğinin itibarını artırmak değil, eğitimi kendi ideolojik çizgisine çekerek piyasacı bir anlayışla yönetmektir” diyen Akçay,  “Yapılması planlanan düzenleme ile 1739 Sayılı Yasa ile güvence altına alınan Türk Milli Eğitim sisteminin en temel amacı olan ‘Türk Milli Eğitiminin genel amacı, Türk Milletinin bütün fertlerini, Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek’ şeklindeki maddesi ile 657 sayılı yasa ile güvence altına alınan ve Cumhurbaşkanı tarafından rahatsızlık noktasında sürekli dile getirilen çalışma hayatımıza ilişkin güvencelerimize dokunulması olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

Akçay, “Eğitim-İş olarak diyoruz ki; öğretmenliğe en çok zarar veren, onu en çok değersizleştiren AK Parti iktidarından, öğretmenin ihtiyaçlarına cevap verecek, öğretmenin lehine olacak bir “Meslek Kanunu” beklemiyoruz” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun gerçek anlamda hazırlanması gerektiğini dile getiren Akçay, başta 3600 ek gösterge beklentisi olmak üzere öğretmenlerin taleplerini sıraladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.