DOLAR 32,3245 0.21%
EURO 35,1555 0.02%
ALTIN 2.297,150,87
BIST 9.054,982,82%
BITCOIN 22876000,46%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitim Sen’de Fırtına güven tazeledi

Eğitim Sen’de Fırtına güven tazeledi

ABONE OL
9 Mart 2020 09:58
Eğitim Sen’de Fırtına güven tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim Sen Edirne Şubesi 11’inci Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Ayhan Fırtına yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Eğitim Sen Edirne Şubesi 11’inci Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi. Genel kurul saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığına; Ziya Gökerküçük, Mustafa Aytekin, Erdin Gürer seçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Ayhan Fırtına tekrar Eğitim Sen Edirne Şube Başkanlığı görevine getirilmiş oldu. Burada bir açılış konuşması gerçekleştiren Başkan Fırtına, ülke gündemine değindi ve eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

“GERİCİLEŞME BİZİ BÜTÜNÜYLE SARMAYA BAŞLAMIŞTIR”

Diyanet’in ve Vakıfların eğitim sisteminin içine monte edilmeye çalışıldığını öne süren, Fırtına, “Ekonomik kriz gerekçesiyle eğitimden tasarruf yapılması ve eğitim bütçesinde kısıtlamaya gidilmesi kabul edilemez. Çünkü birçok okulumuzun inşaatların ekonomik yetersizlikler gerekçesiyle tamamlanamamakta ama İmam Hatipler söz konusu olduğunda bütün kaynakları önlerine serilmekte. Bu tabi sadece bu şekilde gitmiyor. Vakıfların, Diyanet’in eğitimin içine monte edilmesine çalışılmasını da kabul etmiyoruz., Çünkü; Diyanet ile vakıf ve derneklere ait olan okul öncesi eğitim kurumlarının sayısı son 4 yılda 3,4 kat artmıştır. Öğrencisi sayısı ise 4 buçuk kat artmıştır. Yani her geçen gün bu gericileşme bizi bütünüyle sarmaya başlamıştır” dedi.

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Eski Ticaret Lisesi’nin 4-6 yaş Kur’an kursuna dönüştürülmesini eleştiren Fırtına, “Yine okullarda zorunlu olmadığı söylenerek ama seçmeli zorunlu bir şekilde din dersleri, Kur-an kursları yaygınlaştırmakta, bunlara karşı mücadelemizi yükseltmekteyiz. Bu mücadeleyi tek başımıza vermeyeceğimizin farkındayız. Bizde bu anlamda Edirne’de, Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu oluşturarak, Sivil Toplum Örgütleri, sendikalar, bu konuyla ilgili olan örgütlerin, Veli Der çağrısıyla oluşturduğumuz bu örgütlerle mücadelemizi yükseltiyoruz. Laik, bilimsel, eğitim çalışma adına bu mücadele sürecektir de” dedi.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.