DOLAR 32,4755 0.06%
EURO 34,8770 0.18%
ALTIN 2.478,530,68
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2013058-2,96%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Eğitimde fırsat eşitsizliği var”

“Eğitimde fırsat eşitsizliği var”

ABONE OL
4 Şubat 2021 10:21
“Eğitimde fırsat eşitsizliği var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sekreteri Gamze Kesermiş, dezavantajlı çocukların pandemi nedeniyle devam eden uzaktan eğitimde yeterli imkanı bulamadıklarını öne sürerek, “Vebali bu zor günlerde eğitimdeki fırsat eşitsizliğini yaratanlarda olacaktır” dedi.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı ve derneğin yönetim kurulu üyesi aynı zaman da sekreteri olan Gamze Kesermiş, pandemi nedeniyle eğitimden uzak kalan ve uzaktan eğitim için yeterli imkanları bulunmayan dezavantajlı çocukları için bir basın toplantısı düzenlediler.

Yeni gelen özel iletişim vergisi zammından da bahseden Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve sekreteri Gamze Kesermiş, şunları söyledi; “Resmi Gazete’de yayınlanan karar gereği, kablosuz, kablolu internet servis sağlayıcılığı hizmetlerinden alınan yüzde, 7,5 oranındaki Özel İletişim vergi oranı yüzde10’a çıkarılmıştır. Açıklanan oran yaklaşık diğer ücret yansımaları ile yüzde 30’dan fazladır. Roman sosyal gurupların Sosyal eşitsizliğin yanında pandemi sürecinde eğitimdeki eşitsizlik daha yakıcı bir şekilde yaşanmaktadır. Uzaktan eğitimden yararlanamayan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu Roman sosyal guruplardır.

Sayısız koşullara bağlı olanaksızların yanında ekonomik yoksunluğundan dolayı elektriklerinin, internetlerinin kesildiğini, hatta yeterince beslenme olanakları olmayan çocuklar gerçeğini görmezden gelemeyiz. Sayıları yüzbinleri bulan Roman öğrenciler çeşitli olanaksızlıklar nedeniyle eğitimden kopmuştur. Pandemi süresince yoksul kesimdeki çocuklara internet ücretsiz olması gerekirken yeni zamlarla tanıştırılmıştır. Roman vatandaşlar kendi kaderlerine terk edilmişlerdir. Üzülerek ifade ediyoruz; eğitimde bir nesil kaybolmuştur. Yoksullara ilişkin eğitimde koruyucu kararlar alınmasına ihtiyaç vardır. İnternet hizmetlerine gelen zam yoksul öğrencileri, eğitimden koparmasını daha da kolaylaştıracaktır. Yapılan zamlar insafsızlık, vicdansızlıktır. Vebali bu zor günlerde eğitimdeki fırsat eşitsizliğini yaratanlarda olacaktır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.