DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2048756-1,00%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eğitimde ikinci dönem ele alındı

Eğitimde ikinci dönem ele alındı

Edirne’de önümüzdeki hafta başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürler Kurulu Toplantısı yapıldı.

ABONE OL
2 Şubat 2024 10:55
Eğitimde ikinci dönem ele alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de önümüzdeki hafta başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürler Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda, eğitim öğretim yılının birinci dönemine ilişkin değerlendirme yapılırken, ilimiz genelinde uygulamaya konulan projeler ve ikinci dönem hazırlıkları ele alındı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı Başkanlığında Müdürlüğün Arda Toplantı Salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürler Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Arpacı’nın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, eğitim öğretim yılının birinci döneminin genel değerlendirmenin ardından İlimiz geneli okul ve kurumlarında ara tatil döneminde yapılan yeni döneme hazırlık çalışmaları görüşüldü.

Toplantıda, sürekli ve kesintili devamsızlık yapan öğrencilerin eğitim öğretime kazandırılması için Edirne Valiliği öncülüğünde ilimiz genelinde uygulanan, “Devamsızlık Takip Komisyonları” çalışmaları, “Bir Kahvenizi İçeriz Ev Ziyaretleri” başta olmak üzere öğrencilere yönelik uygulanan sanatsal, sportif ve kültürel çalışmalar ele alınıp değerlendirildi.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının birinci dönem çalışmaları ile ikinci dönem devam edecek kursların da ele alındığı toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen “Dilimizin Zenginlikleri” projesi başta olmak üzere Türkiye Yüzyılı Vizyonu projeleri kapsamında yapılan çalışmalar da görüşüldü.

Toplantıda, öğretmen ve öğrencilere yönelik Ulusal ve Uluslararası alanda yapılan yarışmalara katılımın artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar ele alınırken, Bakanlığın 2024-2028 Stratejik Plan Eylem Takvimi doğrultusunda sürdürülen çalışmalar ele alındı.

Toplantıda ayrıca eğitim öğretime ilişkin yapılacak idari iş ve işlemlere dair Müdürlüğün Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından bilgilendirmelerde bulunurken İlçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından ilçelerinin son durumuna ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Toplantının sonunda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü, Önder Arpacı. İlçe Milli Eğitim Müdürleri nezdinde tüm yönetici, öğretmen ve eğitim çalışanlarına yeni döneme hazırlık çalışmalarında kolaylıklar dileyerek, yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diledi.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.