DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2048756-1,00%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ekili arazilerde kontroller devam ediyor

Ekili arazilerde kontroller devam ediyor

Edirne Ziraat Odası saha ekibi, Süloğlu, Akardere, Büyükgerdelli, Yağcılı, Tatarlar, Sülecik, Taşlısekban, Kemal Köy, Yenikadın, Eskikadın ve Budakdoğanca köylerinde arazi kontrollerine devam etti.

ABONE OL
17 Şubat 2024 15:16
Ekili arazilerde kontroller devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ziraat Odası saha ekibi, Süloğlu, Akardere, Büyükgerdelli, Yağcılı, Tatarlar, Sülecik, Taşlısekban, Kemal Köy, Yenikadın, Eskikadın ve Budakdoğanca köylerinde arazi kontrollerine devam etti. Yapılan kontrollerde, üst gübrelemenin yaygın olarak uygulandığı görüldü. Buğday tarlalarında yapılacak üst gübrelemede, azot kaybını en aza indirmek için yağmur öncesi gübreleme yapılmasının önemi vurgulandı.

Edirne Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, buğdayda ilk gübrelemenin kardeşlenmenin tamamlandığı ve sapa kalkma döneminin başladığı zamanda yapılması gerektiği belirtildi. Gübrelemenin doğru zamanda yapılmasının buğdayın gelişimi ve verimi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Erken dönemde ve yüksek miktarda atılan azotlu gübrelerin buğdayın kış uykusundan erken uyanmasına ve olası geç don olaylarında daha fazla zarar görmesine neden olabileceği ifade edildi.

Ayrıca, toprakların çinko yönünden fakir olması dikkate alınarak, buğdayın gelişimi ve kardeşlenmesi için çinko uygulamalarının da ihmal edilmemesi gerektiği vurgulandı. Uygun zamanda ve uygun dozlarda yapılan üst gübre uygulamalarının buğdayın kalite ve verimini artırabileceği belirtildi.

Kontrol edilen arazilerde karaçimen ve diğer bazı kaba otların çıkmaya başladığının da gözlemlendiği ifade edilen açıklamada, üreticilerin arazi kontrollerini yapmaları tavsiye edildi.

Haber: Mehmet Güzey

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.