DOLAR 32,5393 0.16%
EURO 34,9590 -0.05%
ALTIN 2.457,810,90
BIST 9.875,451,63%
BITCOIN 20864981,08%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

El ele mücadele

El ele mücadele

ABONE OL
27 Nisan 2020 12:05
El ele mücadele
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği il genelinde 400 bin maske dağıttı, 1.5 milyon adet üretilmesi için düğmeye bastı

Edirne Valiliği ile Belediye Başkanlığı ekipleri Korona Virüsü mücadelesinde iki ayrı kurumun ekipleri ortaklaşa mücadele yürütüyor. Valilik tarafından şehir merkezleri ve köylere dağıtılmak üzere 40 bin maske üretiliyor. Mücadelede etkin bir sonuç almak için 1.5 milyon adet maske daha üretilmesi için düğmeye basıldı. Şehir merkezinde mücadele eden 43 ekipten 23’ünün valilik, 20’sinin ise belediye tarafından oluşturulduğu öğrenildi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Kovid-19 virüsü mücadelesinde İl Özel İdaresi ekiplerinin Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Turan yönetiminde, Edirne Belediye Başkanlığı ekipleri ile her sabah buluşarak, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu koordinasyonunda, dezenfekte edilecek güzergahların belirlendiğini ve ardından ekiplerin sorumluluk bölgelerine hareket ettiğini söyledi. Marketler, konutlar, taksi durakları ve işyerlerinin plan dahilinde dezenfekte işleminin yapıldığının altını çizen Vali Ekrem Canalp, Uzunköprü, Keşan ve Merkez ilçe dışındaki ilçelerin tamamında maske dağıtımının tamamlandığını ifade etti.

MİLLİ EĞİTİM PERSONELİ GÖREVDE

Edirne şehir merkezinde bulunan okullarda görevli Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, eğitim kurumlarının sorumlu olduğu bölgelerde halka kişi başı ikişer maske dağıtıyor. Halk Eğitim Merkezi, Meslek Lisesi ve fabrikalarda üretilen maskeler için malzemeler valilik tarafından satın alınıyor. Tanesi 4 kuruşa mal olan günlük 58 bin adet üretilen maskelerin dağıtımında aktif olarak görev yapan Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, konutları kapı dolaşarak maskeleri teslim ediyor.

KÖYLERDE KOMİSYONLAR GÖREVDE

Edirne Valiliği tarafından köylerde muhtar, aza ve imamlardan oluşan komisyonlara içinde 3 litre dezenfektan bulunan pompa, ayrıca yedek olarak 5 litre daha ilaç veriliyor. Komisyonlara ayrıca köyde yaşayan sayısının iki katı maske teslim edilerek dağıtımı sağlanıyor. Mücadele kapsamında 5 bin 160 dezenfekte pompası dağıtıldı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, köylerde tüm sokakların dezenfekte edilmediğini, bunun anlamsız olacağını kaydederek, “Eğer pozitif çıkan vaka varsa o konut ve komşularının evleri dezenfekte ediliyor.”dedi.

400 BİN MASKE DAĞITILDI

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen ve valilik olanakları ile üretilen yaklaşık 400 bin maskenin şehir merkezleri ile köylere dağıtımının yapıldığını açıklayarak, “Edirne’nin 253 köyü ile şehir merkezlerinde yaşayanlara maske dağıtımı konusunda çalışmalar sürüyor.”dedi. Dağıtılan maskelerin yanında ayrıca vatandaşı mücadele için uyulması gereken 14 kuralla ilgili özel bir bilgi notu da veriliyor.

1.5 MİLYON ADET YENİ SİPARİŞ

Edirne Valiliği tarafından il genelinde yaşayanların tamamına maske dağıtılması için planla bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Vali Ekrem Canalp, 1.5 milyon adet maske üretiminde kullanılacak malzemenin satın alındığını ve Halk Eğitim Merkezleri, Meslek Liseleri ile bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarında dikiminin yapılacağını açıkladı. Mücadelede il genelinde 50 ekibin aktif olarak görev yaptığını kaydederek, “Kolektif bir mücadele yürütülüyor. Özellikle şehir merkezlerinde düzenli olarak ilaçlama yapılıyor.”şeklinde konuştu.

ŞEHİR MERKEZİNDE 23 VALİLİK, 20 BELEDİYE EKİBİ VAR

Edirne şehir merkezinde 43 ekibin dezenfekte için görev yaptığı öğrenildi. Mücadele eden ekipten 23’ünün valilik tarafından, 20’sinin ise Edirne Belediyesi tarafından oluşturulduğu bildirildi. Ortaklaşa yürütülen dezenfekte çalışmalarında kullanılan malzemenin önemli bir bölümünün ise Trakya Üniversitesi laboratuarlarında üretildiği kaydedildi. Valiliğin şehir merkezinin dışında ilçelerde ise 25 ekip görev yapıyor.

TIR PARKLARINA MASKE

Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan yurtdışına çıkış için bekleyen TIR sürücülerine dağıtılmak üzere 5 bin maske verildi. Parkaların sürekli olarak dezenfekte edildiğini bildirildi. Kapıkule bölgesinde bulunan işyerlerine de, maske ve dezenfekte pompası dağıtıldı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.