DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20647030,63%
Edirne
19°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

El emekleri sergilendi

El emekleri sergilendi

ABONE OL
23 Haziran 2023 09:57
El emekleri sergilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Halk Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün işbirliği ile Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde kursiyerler tarafından hazırlanan el emekleri, ‘El Sanatları Kursları Yıl Sonu Sergisi’ ile Edirneli vatandaşların beğenisine sunuldu.

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan sergide, 230 kursiyerin Rölyef, Bindallı Üç Etek, Dikiş, Giysi Teknolojileri, Takı Yapımı, Edirne Kari, İğne Oyası, Maraş İşi, Minyatür ve Edirne Kari, İpek Kozası Ürünleri ve Makrome Yapımı ile ilgili kurslara katılarak büyük bir emekle ortaya çıkardıkları ürünler görücüye çıktı.

Sergi saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Serginin açılışını kurdele kesimi ile Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı ve Edirne Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gamze Ersöz ve kurs eğitmenleri birlikte gerçekleştirdi. Ardından kursiyerlere ve eğitmenler teşekkür belgeleri takdim edildi.

“KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ YERDE GÜL BİTER”

Sergide kadınların el emeklerinden bahseden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, “Kadının elinin değdiği her yerde gül bitermiş. Ben göz ucuyla sergiyi şöyle bir gezdim. Gerçekten kadının elinin değdiği belli oluyor. Sergimizi gezelim” dedi.

“GELENEKSEL KİLŞM DOKUMA TAKI YAPIMI TRAKYA BÖLGESİ’DE İLK DEFA YAPILAN BİR TEKNİK”

Anadolu kilim motiflerini Trakya’da ilk defa uygulanan teknikle takıya dönüştürdüklerini belirten Geleneksel Kilim Dokuma Takılar kurs eğitmeni Hümeyra Erçin “Geleneksel takılar yaptırıyorum. Türkiye bölgesinde hiç yapılmayan veya çok az kişinin yaptığı bir şeydir. Anadolu kilim motiflerini takıya uyarladık. Trakya bölgesinde hiç yapılmayan ve ilk defa yapılan bir tekniktir. Öğrencilerimle beraber bu unutulmaya yüz tutmuş sanatı yaşatmaya çalışıyoruz. Sergimizde de yaptığımız eserler, sanatsal takıları sergiliyoruz” diye konuştu.

El Sanatları Kursları Yıl Sonu Sergisi, 23 Haziran Cuma günü saat 17’ye kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde Edirnelilerin ilgisine sunulacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.