DOLAR 32,5809 0.01%
EURO 34,9158 0.12%
ALTIN 2.425,740,12
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2102034-3,37%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

El sanatları görücüye çıktı

El sanatları görücüye çıktı

ABONE OL
16 Eylül 2020 19:41
El sanatları görücüye çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Doğa Sporları İhtiasas Kulübü Derneği’nin organizasyonunda, Haskova ve Edirne arasındaki sınır ötesi turizm potansiyelinin arttırılması projesi çerçevesinde El Sanatları fuarı düzenlendi.

Trakya Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği”nin (TRAKDOSK) İPA Haskova-Edirne Arasında Sınır Ötesi Potansiyelin Artırılması Projesi kapsamında hazırladığı “Edirne El Sanatları Fuarı”, tarihi Rüstempaşa Kervansarayı’nda açıldı. Fuarda 12 el sanatı ustasının eserleri yer alırken, Edirnekari, seramik, talika, mis sabunu gibi eserlerin yer aldığı fuar vatandaşların beğenisine sunuldu.

“EDİRNE’DE 12 USTA”

TRAKDOSK’un organizasyon sorumlusu Neslihan Çakır, düzenlenen El Sanatları Fuarı’nın bir proje kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, “İnterreg- İPA Bulgaristan Türkiye sınır ötesi işbirliği programının ikinci çağrısı kapsamında onaylanan Edirne ile Haskova arasındaki sınır ötesi Turizm potansiyelinin artırılması projesi kapsamında bugün başlayacağımız ve 2 gün sürecek bir fuar düzenliyoruz. Bu fuarda Edirne’den yaklaşık olarak 12 tane ustanın katılımıyla onların eserlerini sergileme ve yaptıkları işleri tanıtma fırsatı olacağız. Etkinliğimiz ücretsiz halkın katılımına açık. Hatta şu anda Edirne’de Bulgaristan’dan gelenler çok sayıda ziyaretçimizin olması sebebiyle daha da mutluyuz. Bulgaristan’la da ortak bir proje. Proje kapsamında daha önce gerçekleştirilen etkinliklerden bahsedeyim. İlk olarak tüm Türkiye çapında bir anket çalışması gerçekleştirdik. Bu anket çalışmasında da özellikle esnafların sanatkarların ve her ne kadar Türkiye’de Asya’da fakat Bulgaristan’da çok sayıda bulunsa da antikacıların talepleri istekleri, sorunları dile getirdi. Ve bunlarla ilgili bir anket çalışması gerçekleştirdi. Pazarlama konusunda neler ne sıkıntılar yaşıyorlar, nasıl pazarlama stratejilerine sahipler ve neye ihtiyaç̧ duyuyorlar tarzında. Aslında projemizin ikinci etkinliği bu fuar. Bu fuarda da bize kapılarını açan Kervansaray Otel’e çok teşekkür ediyoruz. 2 gün boyunca onları misafir olacağız” dedi.

“AMACIMIZ BU GÜZEL ORTAMI ULAŞABİLDİĞİMİZ KADAR KİŞİYE ULAŞTIRMAK”

Çakır, fuarın Türkiye’nin farklı illerinden gelecek olan ustalarla açılacağını ancak pandemi nedeniyle gerçekleştirilemediğini belirterek, şunları söyledi; Sadece Edirne’den katılımcılarımız var. Edirne kari, seramik, talika ve fayton, tel sırma, Edirne Misk sabunu ve farklı olarak bugün sanatçılarla ustalarla birlikte olacağız. Amacımız bu güzel ortamı paylaşmak bunları ulaşabildiğimiz kadar kişiye ulaştırmak. Sonrasında ise daha önce size bahsettiğim anketin devamı niteliğinde Usta Esnaf ve Sanatkarlar için 5 gün sürecek temiz olacak. Bu eğitimde de amacımız, maalesef genel anlamda bu konuda çalışan kişilerin karşılaştıkları soru şu, üretiyoruz ama pazarlayamıyoruz konusunda.  Biz de onlara pazarlama konusunda eğitim vereceğiz. Sosyal medya kullanımı, avantajlar, nelerden yararlanabilirler. Önümüzdeki 15 gün içerisinde Eylül sonuna kadar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 50 kişinin katılımıyla Edirne’de bir projenin son konferansını gerçekleştireceğiz. Bu etkinlikte de sivil toplum kuruluşları kamu kurum ve kuruluşları belediyelerle birlikte projemizin ortaya çıkan sonuçlarını paylaşmayı hedefliyoruz, hem de Bulgaristan’dan gelecek olan katılımcılarımızla birlikte projenin sınır ötesi etkinliğini tartışacağız. Broşürlerimiz var bastırdığımız çanta dosya tarzında promosyon ürünlerimiz var. Bugün de burada olmaktan da mutluyuz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.