DOLAR 32,5853 0.3%
EURO 35,0518 0.21%
ALTIN 2.458,730,94
BIST 9.798,910,85%
BITCOIN 20983510,58%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

El sanatları ustaları ciğerin tadına baktı

El sanatları ustaları ciğerin tadına baktı

ABONE OL
20 Haziran 2022 10:55
El sanatları ustaları ciğerin tadına baktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Edirne Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali’ne katılım sağlayan ustalara Edirne’nin meşhur tava ciğeri ikram edilerek dağıtıldı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Saraçlar Caddesi’ndeki etkinlik alanında, 9/8’lik oyun havaları eşliğinde dağıtımı yapılan tava ciğerin lezzetini Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali’nin sanatçıları da tattı.

Tava ciğerin dağıtımından önce bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, “1. Edirne Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivalimizin sonuna yaklaşıyoruz. Bugün ne yapıyoruz. Bugün Edirne’ye Gel Ciğerimi Ye diyoruz. Bahri ustamla beraber ve birbirinden kıymetli Rumeli müzisyenleri, Karadeniz müzisyenleri, ülkemin her tarafından sanat ve sanata gönül veren herkesle beraber Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali’nde bugün il dışından gelen birbirinden kıymetli sanatçılarımıza Edirne Tava Ciğeri dağıtacağız. Hep beraber Edirne’ye Gel Ciğerimi Ye diyoruz. Bahri ustamın gönlüne yüreğine sağlık” dedi.

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da yaptığı konuşmada, “Bizler de Edirne Valiliği’nin himayesinde Türkiye’mizin, ülkemizin çeşitle yerlerinden gelen sanatçılarımıza, Edirneli sanatçıların yani Edirneli Ciğercilerin yapmış olduğu el emeği göz nuru tava ciğer ikram edeceğiz. Tabi ki 9/8’lik oyun havalarıyla beraber” dedi.

Konuşmaların ardından Dinar ve Soytürk, festival sanatçılarını tek tek ziyaret ederek tava ciğerin tadına baktırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.