DOLAR 32,2813 -0.03%
EURO 35,0924 -0.05%
ALTIN 2.465,00-0,04
BIST 10.319,961,59%
BITCOIN 2110191-0,78%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektriksiz kalan muhtar tepkili

Elektriksiz kalan muhtar tepkili

Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi Muhtarı Rıza Ürütükçü, göreve başladıktan sonra karşılaştığı elektrik sorununa tepki gösterdi. Kullanılmayan muhtarlık binası işleve açan Ürütükçü, elektrik sayacı için gerekli işlemleri başlattı. Ancak TREDAŞ'ın sürekli evrak talepleriyle karşılaşması ve işlerin uzaması nedeniyle hizmet veremediğini belirten Ürütükçü, Muhtarlık binasının kamuya hizmet etmek için var olduğunu kurumların daha özenli ve hızlı bir şekilde sorunlara çözüm bulmasını beklediğini ifade etti.

ABONE OL
2 Mayıs 2024 14:22
Elektriksiz kalan muhtar tepkili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi Muhtarı olarak seçilen Rıza Ürütükçü, elektrik dağıtım kurumlarına veryansın etti. Mazbatasını teslim aldıktan sonra önceki Muhtar tarafından kullanılmayan binayı işleve açan Ürütükçü, elektrik sayacı olmaması sebebiyle sayaç için işlemlere başladı. Ancak istenilen evrakları tamamlayıp vermesine rağmen kendisinden sürekli evrak istemesine sinirlenen Muhtar Rıza Ürütükçü “TREDAŞ tarafından her gün bir evrak istiyorlar arkadaş. Bu dikkatsizlik, bu özensizlik neden yani? Ben kurumlara mı muhtarlık yapacağım, mahalleliye mi anlayamadım. Muhtarlık binası benim değil halkın yeridir. Halk hizmet bekliyor” şeklinde tepkisini ifade etti.

“MUHTARLIK BİNASINA SAYAÇ TAKTIRMAK İÇİN 15 GÜNDÜR UĞRAŞIYORUZ”

Görev başına geçmesiyle birlikte binada sayaç yokluğunu tespit ederek ilgili kurumlara başvurduğun ve bu sürecin 15 gündür sonuçlanamadığını söyleyen Rıza Ürütükçü, “Yani seçim biteli bugün itibariyle bir aylık bir süreç geri de kaldı. Önceki Muhtar muhtarlığı kendine ait iş yerinden devam ettirdi. Kendi iş yerinden yönetti. Muhtarlığın asıl binası uzun süre boş kaldı. Ben muhtar seçilince muhtarlık binasının temizliğini yaptım. Eşyasını koydum. Halka hizmet ediyorum şu an. Seçildiğim süreç itibariyle 15 gün önce muhtarlık binasında sayaç olmadığını tespit ettik. Kabloları, her şeyi var. Yani elektrik düzeni var. Sadece burada elektrik sayacı eksikliğini gördük. Daha önce bu elektrik faturası ödenmediğinden dolayı elektrik kullanımından bir cezai işlem uygulanmış. Benden önceki muhtar bu cezaya ödemiş. Biz de elektrik verilmesi için 15 günden beri uğraşıyoruz” diye kaydetti

“HER GÜN BİR EVRAK İSTİYORLAR ARKADAŞ!”

TREDAŞ belediyeden muhtarlık binası ile ilgili evrakları istedi, bende hepsini teslim ettim belediyeye. Belediye biz buranın elektrik planını çizdireceğiz 15 gün sürer dedi. Bende tamam dedim sorun yok. Ben de tekrar gittim. ‘Arkadaşlar muhtarlık binasına gelen giden oluyor. Benim elektriğe ihtiyacım var. Bana bir öncülük verir misiniz? Yani evime, iş yerime elektrik istemiyorum. Sadece muhtarlık binası bu. Benim kendi binam değil. Bunun için bana bir öncülük verir misiniz’ diye talep ettiğimde oradaki görevli bana, ‘abi sırayla gidiyoruz. Oradaki projeyi inceleyen arkadaşın önünde daha dosyalar var. Anca sıra geldiğinde biz işlemi yapacağız’ dedi. Orada biraz öfkelendim. Yani ben evime elektrik istemiyorum. Sadece mahalleli, için muhtarlığa elektrik istiyorum. Ondan sonra tekrar beni o günün akşamı saat 4 gibi belediyeden elektrikçi arkadaş aradı. Abi senin bir tane evrakın eksik dedi. Bende kendisine ‘Siz benden 15 gün önce bütün evrakları istediğinizde ben hepsini teslim ettim mi? Ettim. Yani siz bana 15 günde haftada bir defa ‘Bu dosyan eksik, bu evrakın eksik’ deme hakkınız yok. 15 gün önce ben size bütün evraklarımı teslim ettim’ diye yanıt verdim. TREDAŞ tarafından her gün bir evrak istiyorlar arkadaş. Benden bir kere iste, sürekli size evrak mı hazırlayacağım, mahallelinin işi mi yapacağım? “dedi

“ELEKTRİK YOK, HİZMET VEREMİYORUM SÜREKLİ EVRAK İSTENİYOR, BU ÖZENSİZLİK NEDEN?

Kurumların tüm gerekli evrakları parça parça istemesi sebebiyle elektrik işinin uzadığında dikkat çeken Rıza Ürütükçü, “Kendi kendime öfkelendim açıkçası. İnsanlar ve ben niye mağdur olduğumuzu sorguladım. Elektrik yanmıyor, bilgisayar çalışmıyor. Ben de şimdi kızıyorum. TREDAŞ’a da kızıyorum. Belediye de kızıyorum. 15 gün önce. Ben size bütün dosyaları teslim ederken deseydin ki bana 15 gün önce şu dosyayı da alman lazım deseydin onu da verseydim. Bu hafta elektriğim bağlanırdı. Bu dikkatsizlik, bu özensizlik neden yani?” dedi.

“BEN KURUMLARA MI MUHTARLIK YAPACAĞIM, MAHALLELİYE Mİ ANLAMADIM”

Sürekli bir evrakın eksik çıkması sebebiyle yollara düştüğünü ve kendisinden kaynaklanmayan özensizlik sebebiyle vatandaşa hizmet veremediğini cebinden sürekli 600 lira taksi parası harcadığını vurgulayan Ürütükçü, “Bilgisayarı çalıştıramıyorum. Herhangi bir evrağı çıkaramıyorum. Yani hiçbir yere giremiyorum. Burası kamuya hizmet için var. Ben şu an bir özensizlik sebebiyle belediyede Fen İşleri Müdürlüğü elektrik birimine, oradan TREPAŞ’a, oradan TREDAŞ’a gidiyorum. Oradan tekrar belediyenin imar işlerine gidiyorum. Bu yerleri gezmem her istenilen evrakta bana 500-600 lira taksi parası yazıyor. Yazıktır günahtır. Tamam bir kere, iki kere, üç kere gidilir de artık bir süre sonra insanın sinir sistemi bozuluyor. Ben TREDAŞ’a mı muhtarlık yapacağım, mahalleliye mi anlayamadım. Bir an önce bu sorunun ivedilikle çözülmesini istiyorum. Muhtarlık binası benim değil halkın yeridir. Halk hizmet bekliyor” diye konuştu.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.