DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2043200-1,01%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elif’ten çocuk hakları mesajı

Elif’ten çocuk hakları mesajı

ABONE OL
21 Kasım 2020 11:27
Elif’ten çocuk hakları mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksel Yeşil İlkokulu 2. Sınıf Öğrencisi Elif Özkan, Çocuk Hakları Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, dünyadaki tüm çocukların eşit haklara sahip olması gerektiğini belirterek, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından imzalanan “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”nin önemine işaret etti.

Edirne Ülkü Ocakları tarafından 20 Kasım Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Yüksel Yeşil İlkokulu 2. Sınıf Öğrencisi Elif Özkan konuşma yaptı.

“BEN ÇOCUĞUM BENİM YAŞAMAYA HAKKIM VAR”

Özkan 20 Kasım 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme” imzalandığını hatırlatarak, “Bu anlaşmayla; benim ve dünyadaki tüm çocukların hakları koruma altına alındı. Biz çocukların erişkinlerden farklı; fiziksel ve psikolojik özelliklerimizin olduğu, bizim sürekli büyüme ve gelişme gösterdiğimizin bilincinde olmalarının, bize bakmanın bir toplum sorunu olduğu ve herkesin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiği düşüncesi ülkeler tarafından kabul edildi. Bu anlaşmayı toplamda 193 ülke imzaladı ve biz çocukların haklarının tüm ülkelerce korunmasının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Türkiye, benim haklarımı korumak için anlaşmayı 1995 yılında kabul etti. Ben çocuğum, benim yaşamaya hakkım var. Ben çocuğum, benim iyi eğitim almaya hakkım var. Ben çocuğum, benim oyun oynamaya hakkım var. Ben bir Türk çocuğuyum, benim milletimi yüceltmeye ve hak ettiği seviyeye getirme vazifem var. 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” kutlu olsun” dedi

“VAZİFEMİZ TÜRK GENÇLİĞİ’Nİ YARINLARA BU ÜLKENİN GELECEĞİNE HAZIRLAMAK”

Edirne Ülkü Ocakları Başkanı Salih Zileli de “Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Bizde bu milletin gençliğine kendimizi adamış Ülkü Ocaklı bireyler olarak bugünün anlam ve önemine dikkat çekmek amacıyla bugün böyle bir program gerçekleştirdik. 7 yaşındaki küçük bir kız kardeşimize açıklama yaptırdık. Onun içinde tecrübe olması niyetiyle. Biz 2023’e Lider Ülke Türkiye hedefi ile hazırlanan gençleriz. Ülkü Ocakları olarak bizim en büyük vazifemiz Türk Gençliğini yarınlara bu ülkenin geleceğine hazırlamak. Bizde bu niyetle en alt yaş gurubundan Elif kardeşimiz gibi 8-9 ya da 1-15 yaşındaki kardeşlerimizle ilgilenmek, bunları Lider Ülke Türkiye’sine hazırlamak. Belirlediğimiz bu strateji ile 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne dikkat çekmek amacıyla bugün böyle bir program gerçekleştirdik. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.