DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20369495,86%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekli maaşını Kur’an Kursu’na bağışladı

Emekli maaşını Kur’an Kursu’na bağışladı

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi karşısında inşa aşamasında olan Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'na 93 yaşındaki emekli din görevlisi Şaban Semerci maaşını bağışladı.

ABONE OL
6 Ocak 2024 17:55
Emekli maaşını Kur’an Kursu’na bağışladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi karşısında inşa aşamasında olan Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’na 93 yaşındaki emekli din görevlisi Şaban Semerci maaşını bağışladı. Bu bağışın çok önemli ve örnek olması gerektiğini söyleyen Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şube Başkanı Hasan Başoğlu “Bilinmesi gerekir ki bu kurs, 100 yataklı bir hafızlık kursu olarak projelendirildi. Burası bitirildiğinde inşallah, pırıl pırıl kardeşlerimiz Kur’an-ı Kerim’i okuyacak, ezberleyecek, anlayacak ve yaşayacak. Hayırsever halkımızın az çok demeden buraya destek olacağına canı gönülden inanıyorum” diye dile getirdi

“93 YAŞINDAKİ EMEKLİMİZ OCAK MAAŞINI KURSUMUZUN İNŞAATI İÇİN BAĞIŞLADI”

Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şube Başkanı ve Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu tarafından yapılan açıklamada “Edirne 1. Murat Devlet Hastanesinin hemen karşısına inşa edilecek olan Yatılı Hafızlık Kur’an Kursumuz için bağış yapmak üzere Vakıf Şubemizi ziyaret eden 93 yaşındaki emekli Din Görevlimiz ocak ayı maaşını Hafızlık Kur’an Kursu İnşaatımızın giderlerinde kullanılmak üzere makbuz karşılığında Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubemize teslim etti. Yapılacak Kur’an Kursu inşaatımızın fiziki özellikleri ve konumu gibi konularda da bilgi alan ileri yaştaki kıymetli büyüğümüz, temeli kazılan ve yakın zamanda inşaatına başlanılacak olan kursumuzun en kısa zamanda bitirilmesi ve bir an önce hayırlı hizmetlerde kullanılmaya başlanabilmesi için de dua ettiler” dedi.

“KUR’AN KURSUMUZ BİTTİĞİNDE KARDEŞLERİMİZDE DEVLETİNE, MİLLETİNE VE TOPLUMA FAYDALI BİREYLER OLARAK YETİŞECEKLER”

Hayırseverler Kur’an kursunun öneminden bahsederek inşaatın herhangi bir kısmının üstlenilebileceğini ve destek vermek için de bağışta bulunulabileceği konusunda çağrıda bulunan Hasan Başoğlu, “Uzun yıllar Edirne’mizde sivil savunma ve hizmet verimliliği fiziki olarak elverişli bir Kur’an Kursuna ihtiyaç duyulmaktaydı. Bu sebeple çeşitli girişimler bizden önceki müftü hocalarımızla başlatılmış, bizde bu çalışmalar üzerine koyduk. Yakın bir zamanda gerekli prosedürler tamamlanarak yapımına karar verilen cami ve Kur’an kursu inşaatımız hamd olsun başladı. Hiçbir hayırlı iş sahipsiz kalmıyor. Camimizi bir hayırseverimiz her şeyiyle üstlendi. Kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyoruz, rabbim razı olsun. Bu noktada biz de Kur’an kursumuzun inşaatına odaklandık. Bilinmesi gerekir ki bu kurs, 100 yataklı bir hafızlık kursu olarak projelendirildi. Burası bitirildiğinde inşallah, pırıl pırıl kardeşlerimiz Kur’an-ı Kerim’i okuyacak, ezberleyecek, anlayacak ve yaşayacak. Kısacası lafzın hamili ve mananın da amili olacaklar. Devletine, milletine, dine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişecekler. Böyle kıymetli bir eserin kazandırılması için, bu vesile ile bir çağrı yaparak vatandaşlarımızı kursumuzun inşaatına destek vermeye davet ediyorum. Dileyen kursumuzun bir odasının, dileyen bir katının, dileyen de kursumuzun tamamının inşaatını üstlenebilir. Hayırsever halkımızın az çok demeden buraya destek olacağına canı gönülden inanıyorum. Kurs inşaatımıza destek vermek için Müftülüğümüze gelerek makbuz karşılığı bağışta bulunabilir ya da aşağıdaki hesaba transfer yapabilirler” şeklinde ifade etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.