DOLAR 32,4588 0.22%
EURO 34,8640 0.72%
ALTIN 2.421,101,74
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1894022-2,85%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekliler meclisi kuruldu

Emekliler meclisi kuruldu

ABONE OL
23 Mayıs 2022 11:23
Emekliler meclisi kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kent Konseyi’nin 31.seçimsiz Genel Kurulu Edirne Baro Konferans Salonu’nda gerçekleşti.  Genel Kurul’un ardından Kent Yönetimine Sivil Toplumun Katılımı başlıklı panel ve devamında forum gerçekleştirildi.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Sözcüsü Ziya Gökerküçük’ün moderatörlüğünde yapılan panelde “Kentte Katılım Maceramızın Tarihi ve Geleceği” konusunda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi  Tapu Kadastro Yüksek Okulu’ndan Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, “Kent Yönetimine Katılım ve Mahalle Meclisler” konusunda İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden  Doç. Dr. Gürkan Güven Öztan  konuşmalarını gerçekleştirdi. 31. Seçimsiz Genel Kurulda Ayşe Çotuktaş’ın Başkanı olduğu Edirne Kent Konseyi Emekli Meclisi oy birliğiyle kabul edilerek kuruldu.

“MAHALLE MECLİSLERİ”

Genel Kurulda kent konseyinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak, kent yaşamında katılımcılığın en temel yapısının mahalleler olduğuna vurgu yaparak, “Mahallelerimizde katılımcılığı sağlayacak aracımız da mahalle meclisleridir. Katılımcı demokrasinin tüm siyasi parti ve kurumlarca dillendirildiği bu dönemlerde biz de kentimizde mahalle meclisleri oluşturulması için çalışmalara başladık. Mahalle meclislerinin oluşumu elbette bir toplumsal uzlaşı ile olmalıdır. Yani mahalle meclislerini oluştururken muhtarlar olmazsa olmaz. Olduğunu yine siyasi irade, siyasi partilerin yani siyasi iradenin desteğinin olmazsa olmaz olduğunu ve elbette yaşamında neredeyse tüm hizmetlerin altyapısından sorumlu belediyenin olmazsa olmaz olduğunu düşünerek birçok ziyaretler yaptık. En başta Belediye Başkanı Recep Gürkan ile görüştük. Kendisinin seçim bildirgesinde olduğunu mahalle meclisleri kurulması konusunda her türlü desteği vereceği sözünü aldık. Siyasi partileri ziyaret ettik. Görüştüğümüz tüm siyasi partilerden olumlu dönüşler aldık. Muhtarlarımız ile görüştük. Birçok sorularıyla karşılaştık. Tüm soru ve kaygılarımıza cevap aramak ve tüm paydaşlarla birlikte yürüteceğimiz mahalle meclisleri çalışmasında bize yol gösterecek olan en önemli unsur ise bilimin kendisi olduğu bilinciyle bugün burada çok değerli akademisyenlerimiz ile katılımcılığı ve mahalle meclislerini konuşacağız. Ben öncelikle bizleri kırmayarak bu güzel günde Ankara’dan ve İstanbul’dan kalkıp panelimiz için buraya gelen çok değerli hocalarımız Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Doç. Doktor Güven Gürkan Öztan’ın hocamıza çok teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz, iyi ki katıldınız. Ve tabii ki bu güzel günde yine buraya gelen siz değerli konuklarımız, delegelerimiz, siyasi parti temsilcileri biz sizlere de hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“EDİRNE KENT KONSEYİ EMEKLİLER MECLİSİ KURULDU”

Oylamaya sunulması sonrası oy birliğiyle kabul edilen Emekliler Meclisi kurulduğunu duyuran Çolak, “Son olarak sizlere bizi sevindiren bir haberi de paylaşmak istiyorum sizlerle. 4 Şubat 2022 tarihinde bir araya gelen emeklilerimiz 6 Şubat 2022 tarihinde Kent Konseyi Başkanlığı’na sunduğu dilekçeyle Kent Konseyi Emekli Meclisi kuruluşu için müracaatta bulundu. 18 kurucu meclis üyesi imzasıyla ve Ayşe Çotuktaş hanımefendi başkanlığında Edirne Kent Konseyi Emekli Meclisi Kurucular Kurulunu oluşturduklarını bildirdiler. Şimdi mevzuatımız gereği bir prosedürü de tamamlamamız gerekiyor. Çünkü bugün aynı zamanda bizim 31.seçimsiz olağan genel kurulumuz. Edirne Kent Konseyi Emekli Meclisi’nin kuruluşunu tamamlaması için sizlerin onayına sunacağım. Oy birliğiyle Edirne Kent Konseyi Emekli Meclisi’mizde kurulmuş oldu. Tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

Edirne Kent Konseyi Emekliler Meclisi Başkanı Ayşe Çotuktaş, “Çok heyecanlıyım. Böyle bir oluşumun için olmak benim için mutluluk verici. Güzel çalışmalar yaptık. Herkese teşekkür ediyorum onayladığınız için. Bundan sonraki çalışmalarımızdan haberdar olacaksınız. Teşekkür ediyorum” dedi.

Kent Yönetimine Sivil Toplumun Katılımı başlıklı panelde kurulacak mahalle meclisleri konusunda Kentte Katılım Maceramızın Tarihi ve Geleceği” konusunda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi  Tapu Kadastro Yüksek Okulu’ndan Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, “Kent Yönetimine Katılım ve Mahalle Meclisler” konusunda İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden  Doç. Dr. Gürkan Güven Öztan  konuşmalarını gerçekleştirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.