DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2041275-1,15%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

ABONE OL
24 Nisan 2023 10:50
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklar, gönüllerince coşku ve sevinçle kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103.yıldönümü kutlamaları dolayısıyla Edirne’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlama programı kapsamında Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törene Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Anıttaki törenin ardından Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen 23 Nisan Programı’na geçildi.

Düzenlenen programda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Edirne Cumhuriyet Başsavcısı  Mustafa Çakmak tarafından ödülleri takdim edildi.

“103 YILDIR BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLUYORUZ”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı kapsamında günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştiren Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, 23 Nisan’ın, tarihimizin dönüm noktası olan Gazi Meclisimizin açılış yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocukları çok sevdiği için bu tarihi günü, bayramı geleceğimizin teminatı siz sevgili çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Atatürk, çocuklara olan güvenini şöyle belirtiyor. ‘Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!  Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’. Hedefimiz, geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz sevgili çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bugünü anlamlı kılan, 103 yıldır büyük bir coşkuyla kutladığımız 23 Nisan, çocuklarımızın mutluluğu ile ülkemizin yarınlarını özdeşleştiren demokrasinin başlangıç noktasıdır. Medeniyette ilerlemenin, millete değer vermenin ve tek yürek olmanın adıdır. Bugün; özgürlüğü karakteri ve kaderi haline getiren Aziz Türk Milletinin bağımsızlık günüdür. Bizler de eğitim camiası olarak en öncelikli sorumluluğumuzun bilincinde, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatma gayesiyle, Bakanlığımızın çizdiği hedefler doğrultusunda Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye yolunda kararlı adımlarla ilerlemekteyiz. Çok iyi biliyoruz ki demokrasiye hayat veren güç, eğitimdir. Türk Milleti olarak geleceğin hepimiz için, ülkemiz için, dünyamız için daha mutlu, daha huzurlu ve daha güvenli olacağına yürekten inanıyorum. En güzel günlerin sizlerin olması dileğiyle tüm dünya çocuklarının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta bugünü çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için fedakârlığın en büyüğünü yapan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

“BENİ ÖNEMSEYEN BANA DEĞER VEREN ÖNDERİMİN ARMAĞANI”

Çocuklar adına konuşan Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencisi Umay Ece Tosun da “Benim değer verdiğim her şeyi taşıyan bir bayramım var. Her yıl bu bayramı mutlulukla karşılıyorum. Ailemle, öğretmenlerimle, arkadaşlarımla. Hatta kedimle, köpeğimle, kuşlarımla, ağaçlarımla kutluyorum bayramımı. Bunlar yetmiyor, sadece kendi ülkemin çocuklarıyla değil tüm Dünya ülkelerinin çocuklarıyla birlikte kutluyorum. 23 Nisan’da bayram kutlamayı Atatürk’ten öğrendim. Bıkmadan mücadele etmenin sonunda gelen barışı Atatürk gösterdi. Meclis ne demektir, birlik olmak ne demektir ondan öğrendim. Meclis bir kişinin değil herkesin düşüncesinin yer aldığı bir yer. Üstelik biz çocukların hayatını etkileyen kararlar alınırken çok çalışılması gereken bir yer. Bizim evimiz, sınıfımız gibi her bir bireyin anlamının, öneminin olduğu, olmasının da gerektiği bir yer. Kurtuluş Savaşı’nı, Atatürk önderliğinde halk kazanmıştı. Hiçte o meclis halkın evi. Çocukların bu gerçeği çok iyi anlayacağını bilen Atatürk’te, bugünü bir bayram olarak biz çocuklara armağan etti. 23 Nisan, 103 yıldır anlamını koruyor. 23 Nisan, çocuk her şeydir diyor. Kitap, fidan, tohum en önemlisi barış, çocuk demektir. Bütün büyükler birer çocuktu unutmayın. 23 Nisan ulusal egemenliğin hayat demek olduğunu söylüyor bize. Bu bayram bize bütün olabilmenin gücünü anlatıyor. Sadece 23 Nisanlar da değil, her gün sanki Atatürk, biz çocuklar ve çocukluklarını unutmayanlara sesleniyor. Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. İşte benim bayramım. Beni önemseyen bana değer veren önderimin armağanı. Bu gerçeği asla unutmayacağım ve dünya çocuklarıyla paylaşacağım” dedi.

Ödül töreni ve konuşmaların ardından program halk oyunları gösterileri ile devam ederken, protokol Saraçlar Caddesi’nde kurulan spor, resim, dans, el becerileri gibi stantları ziyaret etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.