DOLAR 32,3279 -0.11%
EURO 34,8646 0.14%
ALTIN 2.390,25-0,26
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20006724,54%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

En güzel armağan

En güzel armağan

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklar, gönüllerince coşku ve sevinçle kutladı. Edirne Valisi Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın koltuğunu çocuklara devretti.

ABONE OL
23 Nisan 2024 16:36
En güzel armağan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklar, gönüllerince coşku ve sevinçle kutladı. Edirne Valisi Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın koltuğunu çocuklara devretti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümü kutlamaları dolayısıyla Edirne’de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kutlama programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı başkanlığında Mehmet Ruşen Erkut Ortaokulu Müdürü Mustafa Anıl Çıtak, öğretmen, öğrenciler ve Balkan Çocuk Şenliğine katılan öğrenciler sabah saatlerinde Edirne Valisi Yunus Sezer’i makamında ziyaret etti.

VALİ SEZER KOLTUĞUNU FEZYA’YA DEVRETTİ

Vali Yunus Sezer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında makam koltuğunu temsili olarak Mehmet Ruşen Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi Feyza Öykü İn adlı öğrenciye bıraktı.

Makamı devralan Feyza Öykü İn, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’u telefonla arayarak, okul saatlerinde trafik ve asayiş yönünden ilave tedbirler alınmasını, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak’a da okullardaki spor alanlarının çoğaltılması için talimatta bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yılında Edirne’de etkinlikler düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Edirne Valisi Yunus Sezer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde çocukları makamında kabul etti. Vali Sezer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında makam koltuğunu temsili olarak Mehmet Ruşen Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi Feyza Öykü İn adlı öğrenciye bıraktı.

Makamı devralan Feyza Öykü İn, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun’u telefonla arayarak, okul saatlerinde trafik ve asayiş yönünden ilave tedbirler alınmasını, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak’a da okullardaki spor alanlarının çoğaltılması için talimatta bulundu.

 “DÜNYADAKİ ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLEN TEK BAYRAMI KUTLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Burada konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Daha doğrusu hepimizin bayramı kutlu olsun. Ülke olarak bizler öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümün, aynı zamanda da dünyadaki çocuklara armağan edilen tek bayramı kutlamanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Çocuk Bayramı bizim açımızdan çok önemli. Çünkü devletimizi, milletimizi geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızın bu makamlara gelmesi, onların iyi yetişmesi, aslında geleceğin sahibi olan çocuklarımızın bayramdan öte belli bir sorumlulukla beraber onlara addedilen bu sorumlulukları görmeleri açısından valilik makamına oturmaları, belediye başkanlığı, garnizon komutanlığı makamına oturmaları çocuklarımızın geleceğin emanetçisi olduğunun da göstergesi. Bu bayram sadece bizim bayramımız değil, tüm dünya çocuklarına addedilen bir bayram. Bugün de Edirne’miz, Serhat ilimiz birbirinden güzel, birbirinden değerli misafirleri ağırlıyor. Bugün 8 Balkan ülkesinden 199 yavrumuz ve onlara eşlik eden öğretmenlerimiz, müdürlerimiz, bugün Edirne’mizin misafirleri, onlara da hoş geldiniz diyoruz, ilimiz adına, ülkemiz adına. Bugün Kosova, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ, Makedonya, Sırbistan ve Moldova’dan misafirlerimiz var. Aynı zamanda da Tekirdağ ve Çanakkale’den de bugün öğrencilerimiz, çocuklarımız ve öğretmenlerimiz, bugün misafirimiz. Tekrar bu güzel Serhat ilimize hoş geldiniz diyoruz. Edirne, tabi Osmanlı’ya başkentlik yapmış kadim bir şehir. Dün etkinliklerimiz vardı, bugün de gün boyu yağmurdan sonra yağmur yağıyor, gün boyu açık alanda etkinliklerimiz devam edecek. Akşam da çocuklarımızla beraber bir üniversitede senfoni orkestrasıyla bir konserimiz olacak. İnşallah böyle doya doya bir 23 Nisan’ı kutlamış olacağız. Tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz ve hepinizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

“DÜNYA ÇOCUK BAYRAMI OLAN TEK ÜLKE BİZİZ VE BUNUN İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ”

Mehmet Ruşen Ortaokulu 5.sınıf öğrencisi Feyza Öykü İn de “Öncelikle beni bugünlere getiren aileme, buraya gelmemde öğretmenlerime ve Sayı Valim bu makamı temsil etme mutluluğunu bizlere yaşattığınız için teşekkür ederiz. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 23 Nisan’ı bize armağan ettiği için Mustafa Kemal Atatürk’ü ve sevgi ve saygıyla anıyorum. Atatürk’ün bize en büyük mirası Türkiye Cumhuriyetidir. Ona sahip çıkacağımız dan kimsenin şüphesi olmasın. Dünya Çocuk Bayramı olan tek ülke bizim ülkemiz. Bunun için çok şanslıyız. Her yıl 23 Nisan günü, tüm Dünya Çocuklarımız, imrenerek bayramımız yaşıyor. Sevinmek, eğlenmek, oynamak, hayatı gönlümüzce çevirmek, doyasıya yaşamak bizim hakkımızdır. Bu günleri bizlere armağan eden şehit ve gazilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Göğsümdeki Türk Bayrağını taşımaktan gurur duyuyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün dünyaya kutlu olsun. Bugün zaten çocuk bayramı değil. Demokrasinin en önemli parçası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılma sebebiyle de çok değerlidir” diye konuştu.

Temsili makam devrinin ardından Edirne Valisi Yunus Sezer kendisini ziyaret gelen çocuklara hediyeler takdim ederek, Valilik önünde fotoğraf çektirdi.

Ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Anıta sunulan çelenk töreni sonrası saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasının ardından anıttaki tören son buldu.

BAŞKAN AKIN DA KOLDUĞUNU DEFNE’YE DEVRETTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Aras başkanlığındaki 50. Yıl İlkokulu Müdürü Arif Bekler ve bir öğretmen ve 3 öğrenci ile birlikte Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette bulunan öğrenciler Başkan Akın’a çiçek takdim etti. Minik öğrencileri ağırlayan Başkan Akın, makam koltuğunu günün anlamına binaen 50. Yıl İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Defne Ataçay’a bıraktı.

Makam koltuğuna oturmasıyla birlikte Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne telefon eden Defne Ataçay, öğrenim gördüğü 50. Yıl İlkokulu etrafındaki parkların yetersizliği ve mevcut parkların yenilenmesini, okul çevresindeki kaldırımların genişletilmesi konusunda girişimleri yapılması talimatını verdi.

“EDİRNE BELEDİYESİ OLARAK ONLARIN YANINDAYIZ”

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, yaptığı konuşmada, “Bugün anılardan ilki olduğunu diyebilirim. Çocuklarımızla beraber burada olmak çok güzel. Seçim çalışmamıza da hep fırsat eşitliği den yana olacağımızı söyledik. Biz bu şehirde yaşayan tüm çocuklarımız bizim için çok değerli. Her birinin doğdukları andan, eğitimlerini tamamladıkları anlara kadar Edirne Belediyesi olarak onların yanında olacağız, söz verdiğimiz üzere. Bundan sonra ilk başkanımızın talimatını aldık, başkanımızın talimatı doğrultusunda istediği yerlerdeki eksiklikleri gidereceğiz. Ama bundan sonrasında da hem eğitimlerinde laik, çağdaş bir eğitim alabilmeleri için, diğer tarafta hem bilimsel hem de kültürel anlamda daha iyi eğitim alabilmeleri için, her açıdan biz onların yanında olacağız. Kültürel aktivitelerde yanınızda olacağız. Bununla ilgili de somut  projelerimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. O yüzden ben çok mutlu oldum bu kıymetli bayramımızda. Ki biliyorsunuz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hediyesiyle bütün dünyada tek çocuk bayramı olan ülkeyiz. Bu da bizim için bir gurur vesilesi. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının rahmetle ve  minnetle anıyoruz. Dolayısıyla bu kıymetli bayram sadece aslında Türkiye’deki çocukların değil, bütün dünya çocuklarının bayramı. Biz bunun kıymetini biliyoruz. Çocuklarımız bunun kıymetini biliyor. Dolayısıyla çok mutluyuz, çok gururluyuz. Bu bayramda da beraber zaman geçirdik ama bundan sonrasında da hep beraberiz. O yüzden ben çok mutlu oldum sizleri burada görmekten. Burası zaten sizin evini. Her zaman da bu evde yeriniz var “diye konuştu.

Daha sonra 4.sınıf öğrencisi Defne Çay’ın temsilen görev aldığı başkanlık makamında, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın, 50.Yıl İlkokulu Müdürü ve öğretmenleri ile sohbetle devam etti.

Haber: Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.